Birincil sifiliz
Frenginin ilk belirtisi genellikle bakterilerin vücuda girdiği yerde küçük, ağrısız bir yaradır (şankr). Bu yara genellikle bakterilere maruz kaldıktan sonraki 10-90 gün içinde gelişir. Şans birkaç hafta içinde kendiliğinden iyileşir, ancak mevcut olduğu sürece oldukça bulaşıcıdır.
İkincil frengi
Frenginin ikinci aşaması, şansın iyileşmesinden birkaç hafta sonra başlar. Bu aşama vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabilecek bir döküntü ile karakterizedir. Döküntü tipik olarak kırmızı veya kahverengidir ve sıklıkla ateş, baş ağrısı, yorgunluk ve kas ağrıları gibi grip benzeri semptomlarla birlikte görülür. İkincil sifilizin diğer belirtileri şunlardır:
* Lenf düğümlerinin şişmesi
* Siğiller
* Condylomata lata (cinsel organlarda veya rektumda düz, gri-beyaz lezyonlar)
* Saç dökülmesi
* Görme sorunları
* İşitme sorunları
Gizli frengi
Latent sifiliz, sifilizin üçüncü aşamasıdır. Bu aşama uzun yıllar sürebilir ve herhangi bir belirtiye neden olmayabilir. Ancak gizli frengi yine de başkalarına bulaşabilir.
Üçüncül sifiliz
Frenginin dördüncü aşaması üçüncül frengi olarak bilinir. Bu aşama, ilk enfeksiyondan yıllar hatta on yıllar sonra gelişebilir. Üçüncül sifiliz aşağıdakiler de dahil olmak üzere çok çeşitli semptomlara neden olabilir:
* Cilt lezyonları
* Kemik ağrısı
* Eklem ağrısı
* Kalp sorunları
* Nörolojik sorunlar
* Körlük
* Felç
Konjenital frengi
Frengi hamile bir kadından bebeğine de geçebilir. Konjenital sifiliz bebekte çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir:
*Erken doğum
*Düşük doğum ağırlığı
* Körlük
* Sağırlık
*Zihinsel gerilik
* Nöbetler
* Ölü doğum