Vitiligo'nun kesin nedeni bilinmiyor ancak vücudun bağışıklık sisteminin melanin üreten hücrelere saldırdığı otoimmün bir durumla ilişkili olduğu düşünülüyor. Melanin cilde rengini veren pigmenttir.
Vitiligo tipik olarak ciltte küçük beyaz lekelerin ortaya çıkmasıyla başlar. Bu yamalar yavaş yavaş büyüyebilir ve vücudun diğer bölgelerine yayılabilir. Vitiligo vücudun herhangi bir yerindeki cildi etkileyebilir ancak en sık yüz, boyun, kollar ve bacaklarda görülür.
Bazı durumlarda vitiligo saçları, kaşları ve kirpikleri de etkileyebilir. Saçlar beyazlayabilir veya grileşebilir, kaşlar ve kirpikler incelebilir veya tamamen kaybolabilir.
Vitiligo yaşamı tehdit eden bir durum değildir ancak kişinin yaşam kalitesi üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Beyaz lekeler şekil bozucu olabilir ve sosyal izolasyona ve ayrımcılığa yol açabilir. Vitiligo ayrıca anksiyete ve depresyon gibi psikolojik sıkıntılara da neden olabilir.
Vitiligo'nun tedavisi yoktur ancak cildin görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilecek tedaviler vardır. Bu tedaviler topikal kremler ve merhemler, ışık terapisi ve ameliyatı içerir.