|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | Burns
Sağlığı ve Hastalıkları

Doktorlar yanık yaralanmalarını veya ameliyatları nasıl onarabilirler?

Yanık yaralanmaları ve cerrahi yaralar, iyileşmeyi hızlandırmak ve yara izini en aza indirmek için dikkatli dikkat ve özel teknikler gerektirir. Yanık yaralanmalarını veya cerrahi kesileri onarmak için doktorların yaygın olarak kullandığı bazı yöntemler şunlardır:

1. Debridman :İyileşme için sağlıklı bir yara yatağı oluşturmak amacıyla ölü veya hasarlı dokunun yaradan uzaklaştırılması işlemidir. Debridman cerrahi aletler, enzimatik preparatlar veya yara temizleme solüsyonları kullanılarak yapılabilir.

2. Yara Kapanması :Debridmandan sonra iyileşmeyi hızlandırmak ve enfeksiyonu önlemek için yaranın kapatılması gerekir. Yaranın kapatılması için aşağıdakiler dahil çeşitli teknikler kullanılabilir:

- Dikişler (Dikişler) :Yara kenarlarını bir arada tutmak için kullanılan cerrahi ipliklerdir. Dikişler naylon, ipek gibi farklı malzemelerden veya sonunda eriyen emilebilir malzemelerden yapılabilir.

- Zımbalar :Özellikle gerilimin yüksek olduğu bölgelerdeki yaraları kapatmak için kullanılan metal tutturuculardır.

- Cilt Aşılama :Eğer geniş bir doku alanı kaybedilirse, doktorlar yarayı kapatmak için deri grefti kullanabilirler. Deri greftleri hastanın vücudundaki sağlıklı donör bölgelerinden veya bir donörden alınabilir.

- Yara Kapatma Şeritleri :Yara kenarlarını bir arada tutmaya yardımcı olan, dikiş veya zımbalara ek olarak kullanılabilen yapışkan bantlardır.

3. Pansumanlar :

- Birincil Kapatma :Bu, tampon veya pansuman gerekmeden hızlı iyileşmeyi desteklemek için yaranın dikilmesi veya zımbalanması anlamına gelir.

- İkincil Kapatma :Yaranın kapatılması için daha uygun ortamın beklenmesi gerektiğinde bu yöntem kullanılır. Yaralanma başlangıçta düzenli yara pansumanlarıyla tedavi edilir ve yara iyileştikten sonra kapatma yapılır.

- Üçüncül Kapanış :Bu, görünümünü veya işlevselliğini iyileştirmek için yaranın daha sonraki bir aşamada cerrahi olarak revizyonunu içerir.

4. Ameliyat Sonrası Bakım :

- İlaç ve Ağrı Yönetimi :Doktorlar ağrıyı yönetmek, şişliği azaltmak ve enfeksiyonları önlemek için ilaçlar reçete eder.

- Fizik Terapi :Cerrahi kesilerde, etkilenen bölgedeki hareket ve esnekliğin yeniden sağlanması için fizik tedavi gerekli olabilir.

Kullanılan spesifik onarım tekniklerinin, yaralanmanın veya cerrahi kesiğin niteliğine ve ciddiyetine bağlı olarak değişeceğini unutmamak önemlidir. İyileşme süreci boyunca, uygun iyileşmeyi sağlamak, komplikasyonları önlemek ve gerektiğinde destekleyici bakımı sağlamak için sağlık profesyonelleri tarafından düzenli izleme yapılması önemlidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır