* Düşünceler: Olumsuz düşünceler ve duygular, kortizol gibi stres hormonlarının salınmasına neden olabilir; bu hormonların vücut üzerinde artan kan basıncı, kalp atış hızı ve kalp hastalığı riski gibi bir takım olumsuz etkileri olabilir.
* İnançlar: İnançlarımızın sağlığımız üzerinde güçlü bir etkisi olabilir. Örneğin, hastalıklara karşı savunmasız olduğuna inanan kişilerin hastalanma olasılığı, sağlıklı olduğuna inanan kişilere göre daha fazladır.
* Beklentiler: Beklentilerimiz sağlığımızı da etkileyebilir. Örneğin hastalanmayı bekliyorsak, aslında hasta olmasak bile hastalık belirtileri yaşama olasılığımız daha yüksektir.
* Plasebo etkisi: Plasebo etkisi, kişinin gerçekte etkili olmayan bir tedaviden olumlu bir etki elde ettiği bir olgudur. Bu, etkinin fiziksel bir temeli olmasa bile zihnin vücut üzerinde güçlü bir etkiye sahip olabileceğini göstermektedir.
Beden aynı zamanda zihni de etkileyebilir. Örneğin fiziksel ağrı depresyona, kronik stres ise anksiyeteye yol açabilir. Ayrıca tiroid hastalığı gibi bazı fiziksel hastalıklar da ruh sağlığını etkileyebilir.
Zihin ve beden arasındaki etkileşim karmaşıktır ve hala tam olarak anlaşılamamıştır. Ancak zihnin beden üzerinde önemli bir etkiye sahip olabileceği gibi bedenin de zihin üzerinde önemli bir etkiye sahip olabileceği açıktır.