|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | Brain Sinir Sistemi
Sağlığı ve Hastalıkları

Beyinler neden yumuşaktır?

Beyinler yumuşaktır çünkü sinir dokusu adı verilen yumuşak, jelatinimsi bir malzemeden oluşurlar. Nöral doku, beynin ve sinir sisteminin temel birimleri olan nöronlar ve nöronlara destek ve koruma sağlayan glial hücrelerden oluşur. Beyin aynı zamanda bol miktarda su içerir, bu da onun sulu kalmasına yardımcı olur ve nöronlar arasında elektrik sinyallerinin iletilmesine yardımcı olur.

Beynin yumuşak doğası çeşitli nedenlerden dolayı önemlidir. Birincisi, beynin büyüdükçe ve geliştikçe şekil değiştirmesine izin verir. Çocuğun beyni büyüdükçe, kafatası da onunla birlikte büyür, ancak beyin, kafatasının içine sığacak şekilde şekil değiştirebilir. Bu önemlidir çünkü beynin düzgün çalışması için belirli bir alana ihtiyacı vardır.

İkincisi, beynin yumuşak doğası onu hasardan korumaya yardımcı olur. Kafaya darbe alındığında beyin, kafatasının içinde hafifçe hareket edebilir, bu da darbenin emilmesine ve beyin dokusunun zarar görmesini önlemeye yardımcı olur.

Üçüncüsü, beynin yumuşak doğası, nöronlar arasında elektrik sinyallerinin iletilmesine yardımcı olur. Bir nöron ateşlendiğinde, aksonları boyunca diğer nöronlara giden elektrik sinyallerini serbest bırakır. Bu elektrik sinyalleri, beynin yumuşak, jelatinimsi maddesi içinde, sert ve katı bir maddeden daha kolay ilerleyebilmektedir.

Beyin yumuşak olmasının yanı sıra aynı zamanda çok narin ve hassastır. Beynin zarar görmesini önlemek için dikkatli davranmak önemlidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır