1. Beyin Damar Kazası (İnme) :Bir tıkanma (iskemik felç) veya yırtılma (hemorajik felç) nedeniyle beyne giden kan akışının bozulmasından kaynaklanır.
2. Demans :Alzheimer hastalığı, vasküler demans ve frontotemporal demans dahil olmak üzere, bilişsel işlevlerde ilerleyici düşüş ile karakterize edilen durumlar için genel bir terim.
3. Epilepsi :Beyindeki anormal elektriksel aktivitenin neden olduğu tekrarlayan nöbetlerle karakterize nörolojik bir bozukluk.
4. Parkinson Hastalığı :Beyindeki dopamin üreten hücrelerin kaybından kaynaklanan, hareketi etkileyen ilerleyici bir nörodejeneratif bozukluk.
5. Multipl Skleroz (MS) :Merkezi sinir sistemini (beyin ve omurilik) etkileyen, miyelin (sinir liflerinin koruyucu örtüsü) hasarına yol açan kronik bir otoimmün hastalık.
6. Menenjit :Beyni ve omuriliği çevreleyen zarların (meninksler) iltihaplanması, sıklıkla bakteriyel veya viral enfeksiyonların neden olduğu.
7. Ensefalit :Genellikle viral enfeksiyonlardan kaynaklanan, beyin dokusunun iltihaplanması.
8. Beyin Tümörleri :Beyinde veya onu çevreleyen yapılarda, iyi huylu (kanserli olmayan) ile kötü huylu (kanserli) arasında değişen, meydana gelebilen büyümeler.
9. Omurilik Yaralanmaları :Genellikle kazalar, düşmeler veya travmalardan kaynaklanan ve değişen derecelerde felce yol açabilen omurilik hasarı.
10. Nörodejeneratif Bozukluklar :Alzheimer hastalığı, Parkinson hastalığı ve amyotrofik lateral skleroz (ALS veya Lou Gehrig hastalığı) dahil olmak üzere, sinir hücrelerinin ve bunların fonksiyonlarının ilerleyici kaybı ile karakterize edilen bir grup rahatsızlık.
11. Periferik Nöropatiler :Beyinden ve omurilikten vücudun geri kalanına ve tam tersi sinyalleri taşıyan sinirlerden oluşan periferik sinir sistemini etkileyen durumlar.
12. Guillain-Barré Sendromu :Periferik sinir sistemini etkileyen, kas güçsüzlüğüne ve potansiyel felce yol açan bir otoimmün bozukluk.
13. Migren :Şiddetli zonklayan ağrıyla karakterize şiddetli baş ağrılarına sıklıkla bulantı ve ışığa ve sese karşı hassasiyet eşlik eder.
14. Trigeminal Nevralji :Trigeminal siniri etkileyen, şiddetli yüz ağrısı ataklarıyla sonuçlanan kronik bir ağrı durumu.
15. Myastenia Gravis :Sinirler ve kaslar arasındaki iletişimi etkileyen, kas güçsüzlüğüne ve yorgunluğa yol açan otoimmün bir hastalıktır.
16. Hidrosefali :Beyin içinde beyin omurilik sıvısının (BOS) anormal şekilde birikmesinin beyin dokusu üzerinde artan baskıya neden olduğu bir durum.
17. Chiari Malformasyonu :Beyincikteki bir kısmın kafatasındaki bir açıklıktan dışarı çıktığı beyindeki yapısal bir bozukluk.
18. Distoni :İstemsiz kas kasılmaları ve anormal duruşlarla karakterize bir hareket bozukluğu.
19. Tourette Sendromu :İstemsiz tikler (tekrarlayan hareketler veya seslendirmeler) ile karakterize edilen nörogelişimsel bir durum.
20. Bell Felci :Yüz sinirinin iltihaplanması veya hasar görmesinden kaynaklanan, yüzün bir tarafında zayıflığa veya felce neden olan bir durum.