- Bilinç kaybı: Kısa bir bilinç kaybı bile ciddi bir kafa travmasının işareti olabilir. Birkaç saniyeliğine bile olsa bilincinizi kaybederseniz derhal tıbbi yardım isteyin.
- Kusma: Kusma, kafa travmasının bir başka yaygın belirtisidir. Kafanızı vurduktan sonra birden fazla kusarsanız tıbbi yardım alın.
- Baş ağrısı: Şiddetli olan veya birkaç saat sonra geçmeyen baş ağrısı, kafa travmasının işareti olabilir. Kötüleşen veya başka semptomların eşlik ettiği baş ağrınız varsa tıbbi yardım alın.
- Baş dönmesi: Baş dönmesi veya baş dönmesi hissi kafa travmasının işareti olabilir. Başınız dönüyorsa ya da sersemlik hissediyorsanız oturun ya da uzanın ve düşme riskine neden olabilecek aktivitelerden kaçının.
- Karışıklık: Kafa karışıklığı veya yönelim bozukluğu kafa travmasının işareti olabilir. Kafanızın karıştığını veya yönünü şaşırdığınızı hissediyorsanız derhal tıbbi yardım alın.
- Geveleyerek konuşma: Geveleyerek konuşma kafa travmasının işareti olabilir. Konuşmakta zorluk çekiyorsanız veya kelimelerinizi geveliyorsanız derhal tıbbi yardım alın.
- Görme sorunları: Bulanık görme veya çift görme gibi görme sorunları kafa travmasının işareti olabilir. Görme sorunları yaşıyorsanız derhal tıbbi yardım alın.
- İşitme sorunları: Kulaklarda çınlama veya boğuk işitme gibi işitme sorunları kafa travmasının işareti olabilir. İşitme sorunu yaşıyorsanız derhal tıbbi yardım alın.
- Nöbetler: Nöbetler ciddi bir kafa travmasının işareti olabilir. Nöbet geçirirseniz derhal tıbbi yardım alın.
Başınızı çarptıktan sonra bu uyarı işaretlerinden herhangi birini yaşarsanız derhal tıbbi yardım almanız önemlidir. Bir doktor durumunuzu değerlendirebilecek ve daha ileri tedaviye ihtiyacınız olup olmadığına karar verebilecektir.