Böbrekler aynı zamanda terleme yoluyla kaybedilebilen sodyum, potasyum ve klorür gibi elektrolitlerin atılımını da düzenler. Böbrekler, vücuttaki seviyelerinin çok düşmesini önlemek için idrarla sodyum ve klorür atılımını artırır. Bununla birlikte, potasyum kas fonksiyonu ve sinir iletimi için önemli olduğundan, aşırı potasyum kaybını önlemek için potasyumu korurlar.
Böbrekler, su ve elektrolit dengesini düzenlemenin yanı sıra, egzersiz sırasında kas metabolizması tarafından üretilen atık ürünlerin ve toksinlerin uzaklaştırılmasına da yardımcı olur. Bu atık ürünler arasında kreatinin, üre ve ürik asit bulunur. Böbrekler bu maddeleri kandan süzüp idrarla dışarı atarak bunların vücutta birikmesini ve olası komplikasyonları önlemeye yardımcı olur.
Genel olarak böbrekler, sıvı ve elektrolit dengesinin korunmasında, kan hacminin düzenlenmesinde ve egzersiz sırasında atık ürünlerin uzaklaştırılmasında çok önemli bir rol oynar. Uygun böbrek fonksiyonunun sağlanmasıyla, fiziksel aktivite yapan sporcular ve bireyler performanslarını ve genel sağlıklarını optimize edebilir.