|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | anevrizma
Sağlığı ve Hastalıkları

Plevral efüzyon dışında göğüs tüpü takılmasına ne zaman ihtiyacımız var?

Göğüs tüpü yerleştirilmesi torasik drenaj olarak da bilinir sıvıyı, havayı veya her ikisini birden boşaltmak için ince, esnek bir tüpün (göğüs tüpü) göğüs duvarından plevral boşluğa (akciğerler ile göğüs duvarı arasındaki boşluk) yerleştirildiği bir prosedürdür.

Plevral efüzyona ek olarak aşağıdaki durumlarda göğüs tüpü takılması gerekebilir:

- Pnömotoraks bu da çökmüş bir akciğerdir. Plevral boşluktaki havayı çıkarmak ve akciğerin yeniden genişlemesine izin vermek için bir göğüs tüpü yerleştirilebilir.

- Hemotoraks plevral boşluktaki kandır. Kanı boşaltmak ve daha fazla kanamayı önlemek için göğüs tüpü yerleştirilebilir.

- Ampiyem plevral boşluğun bir enfeksiyonudur. Enfekte sıvıyı boşaltmak ve antibiyotiklerin enfeksiyona ulaşmasını sağlamak için bir göğüs tüpü yerleştirilebilir.

- Travmatik göğüs yaralanmaları Bıçak yarası veya ateşli silah yarası gibi yaralanmalar akciğerlere veya kan damarlarına zarar verebilir ve plevral boşlukta sıvı veya hava birikmesine neden olabilir. Sıvıyı veya havayı boşaltmak ve hastanın durumunu stabilize etmeye yardımcı olmak için bir göğüs tüpü yerleştirilebilir.

- Göğüs cerrahisinin ardından Lobektomi (akciğerin bir lobunun çıkarılması) gibi, plevral boşluktan sıvı veya havayı boşaltmak ve akciğerlerin yeniden genişlemesine yardımcı olmak için bir göğüs tüpü yerleştirilebilir.

Göğüs tüpü takılması yatak başında yapılabilen nispeten basit bir işlemdir. Tipik olarak hastalar tarafından iyi tolere edilir ve semptomlarda önemli ölçüde rahatlama sağlayabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır