|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | Alzheimer
Sağlığı ve Hastalıkları

Alzheimer ve Beslenme

Alzheimer biliş , bellek ve sosyal yeteneklerini etkileyen bir dejeneratif beyin hastalığıdır . Hastalık eski büyüyen normal bir parçası değil,Mayo Clinic web sitesine göre , yaş ile kötüleşir bir hastalıktır . Şu anda bilinen bir tedavisi yoktur . Mevcut tedaviler bilişsel gerilemehızını azaltmak vehastalıktan muzdarip olanların yaşamkalitesini artırmaya odaklanın . Bilim adamları ayrıca, Alzheimerbaşlangıcını önlemek için yollar araştırıyoruz. Bu araştırmaların çoğu doğru beslenmehastalığıngörülme sıklığının azaltılmasında bir rol oynayabilir düşündürmektedir . Omega- 3 yağ asitleri

Omega - 3 yağ asitleri normal beyin işleyişi ve gelişimi için gereklidir . AraştırmaAvustralya Hemşirelik Journal göre , en az haftada bir kez balık yemek yaşlılarda bilişsel gerileme yüzde 10 azalma göstermektedir . Bu bulgu, balık tüketimi ve bunama ve felç riskinin azalması arasında bir korelasyon gösteren önceki araştırmaları destekliyor . Gibiomega - 3 yağ asidi dokosaheksaenoik asit ( DHA ) bakımından zengin olan somon , sardalye ya da pisi gibi soğuk su yağlı balıkları seçin . Ceviz, flaxmeal ve tofu başka bir omega - 3 yağ asidi , alfa - linolenik asit ( ALA ) bakımından zengindir. Omega - 3 takviyesi de yaygın olarak bulunmaktadır.
Antioksidanlar

Antioksidanlar zararlı serbest radikal aktivitebeyin koruyarak yaşa bağlı hafıza kaybını azaltmaya yardımcı olabilir . Antioksidanlar ayrıca en uygun beyin fonksiyonu için gereklidir , iyi kan akışını teşvik ederek genel sağlığını iyileştirmek. Antioksidanlar vitaminler C , E ve beta karoten içerir. Bu besin alımını artırmak için, takviyeleri almak ya da günlük diyet ---- böyle çilek , pancar ve ıspanak gibi --- derin renkli meyve ve sebzeler ekleyerek deneyebilirsiniz.

Folat

folat tüketmek Sağlık Haberleri göre , Alzheimer hastalığına karşı korunmanıza yardımcı olabilir . Columbia Üniversitesi araştırmacıları bunu yaptım yaşlı insanlar öncelikle hapları veya gıdalar birinden folat elde edenlere göre biliş görevleri hakkında daha iyi sayılırdı çünkü folat yönünden zengin gıdalar folat takviyeleri birleştirerek öneririz . Araştırmacılar, Alzheimer hastalığı hakkında bu besininetkisi daha fazla çalışmaları içinihtiyaç düşündüren , ancak, folat onların ciro ayrılmıştır . Folat iyi kaynakları yeşil yapraklı sebzelerde , portakal suyu , kuşkonmaz , brokoli , karnabahar , pancar ve fasulye sayılabilir .
Nar Suyu

nar suyu içmek ilişkilibilişsel gerileme yavaş olabilir Alzheimer hastalığı olan . Loma Linda Üniversitesi araştırmacılarıbeyindeki beta - amiloid mevduatlar dahil Alzheimer genetik bir yatkınlık , Alzeimer gelişimi ile ilişkili olduğuna inanılan bir protein ile farelerini inceledik . Bunlar iki gruba bu fareleri ayrılmıştır . Bir grup, su nar suyu konsantresi verildi;diğer grup ilave şeker karşılaştırılabilir miktarda su içti . Birinci gruptaki farelere testler ve labirentler daha iyi performans değil, ama diğer grup olduğu gibi aynı zamanda beyinlerinde yarısı kadar beta- amiloid tortuları vardı. Nar suyu , insanın zihinsel fonksiyonu üzerinde benzer etkilere sahip olmadığını ileri çalışmalara belirleyecektir .
Sindirim Enzimler

Sindirim enzimleri vücut kullanabilirsiniz besinlerin içine yemekyemek dönüşümü. Biz yaş olarak, vücudumuz bu sindirim enzimleri daha az üretirler . Yaşlandıkça gibi bir sonucu olarak, sizin diyet pişmiş ve işlenmiş gıdalar öncelikle oluşur , özellikle sindirim problemleri artış görebilirsiniz . Zayıf sindirimvücut vebeyin optimum işleyişini sürdürmek için gereken besinlerin kötü emilimi demektir . Genel sindirim yararları için, beslenme uzmanları tipik haliyle , proteaz , lipaz, amilaz, selülaz, ksilanaz ve alfa- galaktosidaz olan bir geniş aralıklı ek önerilir. Ayrıca tahıl sindirir beta - glukanaz ile bir ek isteyebilirsiniz . Asla aç karnına , yemek ile takviyeleri alın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]