1. Primordiyal Foliküller:Yumurtalık foliküllerinin en temel ve en erken evresidir. Her primordiyal folikül, tek bir düzleştirilmiş granüloza hücresi tabakasıyla çevrelenmiş olgunlaşmamış bir oositten (yumurta) oluşur.
2. Birincil Foliküller:Primordiyal foliküller gelişmeye başladıkça birincil foliküller olarak bilinir. Oositi çevreleyen granüloza hücreleri küboidal bir hal alır ve çoğalmaya başlayarak birden fazla katman oluşturur.
3. İkincil Foliküller:Daha fazla gelişme, ikincil foliküllerin oluşumuna yol açar. Granüloza hücreleri çoğalmaya devam ederek oositi çevreleyen "cumulus oophorus"u oluşturur. Folikül içinde antrum adı verilen içi sıvı dolu bir boşluk oluşmaya başlar.
4. Graaf Folikülleri (Olgun Foliküller):İkincil foliküller büyümeye ve gelişmeye devam ederek olgun Graaf folikülleri haline gelir. Antrum genişler ve artık korona radiata olarak bilinen kümülüs ooforus oositi çevreler. Graaf folikülü yumurtlama için hazırdır ve oositi fallop tüpüne bırakır.
5. Atretik Foliküller:Birçok folikül, gelişimin çeşitli aşamalarında dejenerasyona ve hücre ölümüne maruz kalır ve bu da atreziye neden olur. Bunlara atretik foliküller denir. Dejenere granüloza hücreleri ve oositlerden oluşan yapılar olarak görünürler.
Bu birincil foliküllere ek olarak, çok sayıda oosit içeren primordiyal foliküller (poliovüler foliküller), çok sayıda granüloza hücresi katmanına sahip foliküller veya anormal gelişim gösteren foliküller gibi daha az yaygın olarak gözlemlenen birkaç folikül türü vardır.