1. Kişisel kanser geçmişi olan kişiler: Genomik testler, bir bireyin kanserine neden olan spesifik genetik değişikliklerin belirlenmesine yardımcı olabilir ve bu da tedavi kararlarını bilgilendirebilir ve sonuçları iyileştirebilir.
2. Ailesinde kanser öyküsü olan kişiler: Genomik testler, kalıtsal genetik mutasyonlara bağlı olarak belirli kanser türlerini geliştirme riski yüksek olan bireylerin belirlenmesine yardımcı olabilir. Bu bilgi önleyici tedbirlere, taramaya ve erken teşhis stratejilerine yol gösterebilir.
3. Nadir veya agresif kanserleri olan kişiler: Genomik testler, nadir veya agresif kanserlerin moleküler özelliklerine ilişkin bilgiler sağlayabilir ve tedavi sonuçlarını iyileştirebilecek hedefe yönelik tedavilerin veya klinik deneylerin tanımlanmasına olanak sağlayabilir.
4. Hassas onkolojiyi veya kişiselleştirilmiş tıbbı düşünen kişiler: Genomik testler, bir bireyin kanserinden sorumlu spesifik genetik değişikliklerin belirlenmesine yardımcı olabilir ve sağlık hizmeti sağlayıcılarının, hastanın benzersiz tümör profiline uygun hedefe yönelik tedavileri veya tedavileri seçmesine olanak tanır.
5. Klinik araştırmalara katılan bireyler: Genomik testler, bir kişinin klinik araştırmalara uygunluğunun belirlenmesinde önemli olabilir ve hastanın genomik profiline göre en uygun tedavi seçeneklerinin belirlenmesine yardımcı olabilir.
6. Kanser riskini anlamakla ilgilenen kişiler: Kişisel veya aile geçmişine dayalı olarak kanser riskiyle ilgili endişeleri olan kişiler için genomik testler, risklerini etkileyebilecek genetik faktörler hakkında bilgi sağlayabilir ve uygun önleyici tedbirlere rehberlik edebilir.