1. Kafa Derisi Kesiği :Bu, kafa derisi kesildiğinde ve cilt kanadı kaldırıldığında fark edilir bir şişlik meydana geldiğinde meydana gelir.
2. Hematom :Hematom, kan damarının dışında kan toplanmasıdır. Bir yaralanma sonrasında kafa derisinin altında oluşabilir ve şişlik oluşturabilir.
3. Beyin sarsıntısı :Beyin sarsıntısı kafada küçük, sert bir yumruya neden olabilir. Buna genellikle baş dönmesi, mide bulantısı ve ışığa duyarlılık gibi başka semptomlar da eşlik eder.
4. Kafatası Kırığı :Kafatası kırığı aynı zamanda kafanın çarpmasına veya şişmesine de neden olabilir. Bu ciddi bir yaralanmadır ve acil tıbbi müdahale gerektirir.
5. Yağ Kisti :Yağ kisti, yağ bezinin tıkanması nedeniyle kafa derisinde oluşabilen yaygın, kanserli olmayan bir şişliktir.
6. Dermoid Kist :Dermoid kist, deri ve diğer dokuları içeren konjenital bir malformasyondur. Kafada bir şişlik olarak ortaya çıkabilir.
7. Enfekte Saç Folikülü :Bir saç folikülü enfekte olduğunda kafa derisinde küçük, irin dolu bir şişlik oluşabilir.
8. Cilt Kanseri :Bazal hücreli karsinom gibi bazı cilt kanseri türleri kafada şişlik olarak ortaya çıkabilir.
9. Lipomlar :Lipomlar, kafa derisi de dahil olmak üzere vücudun herhangi bir yerinde gelişebilen iyi huylu, yağlı tümörlerdir.
10. Osteomlar :Osteomlar kafatasında meydana gelebilen ve gözle görülür bir şişlik oluşturabilen kemik büyümeleridir.
11. Yumuşak Doku Kütlesi :Nadir durumlarda, kafadaki şişlik, lipom veya nöroma gibi yumuşak doku kitlesinden kaynaklanabilir.
Eğer kafanızda bir şişlik varsa, doğru tanı ve tedavi için bir doktora görünmeniz önemlidir. Doktor şişkinliğin nedenini belirleyebilir ve kişisel durumunuza göre en iyi hareket tarzını önerebilir.