Agaroz jel DNA görselleştirmek içinen yaygın yöntemdir . Agaroz farklı yüzdeleri görsel edilecek DNA'nın boyutuna bağlı olarak kullanılabilir. Gibi yüzde 0,7 olarak agarozun düşük yüzdesi , büyük DNA parçaları görselleştirmek içinçözünürlüğe sahiptir . Örneğin 2 yüzdesi olarak daha yüksek bir yüzdesi, çoğunlukla küçük DNA parçaları göstermek için kullanılır . Bu DNA ile intercalates ve UV ışık fluoresces gibi DNA görselleştirmek için, etidyum bromür sıklıkla kullanılmaktadır.
Poliakrilamid
Poliakrilamid jeli kadar küçük ayrı DNA fragmanları için kullanılır 1 kb kadar 10 baz çifti . Bu jeller küçük bir ayırma aralığı vardır ama yüksek çözünürlükte . Ancak, aynı zamanda hazırlamak için daha fazla karmaşıktır. Bu çözünürlük etkilemeden DNA'nın büyük miktarda yük için de mümkündür. Agaroz gibi, etidyum bromür , genellikleDNA fragmanlarının görselleştirmek için kullanılır, ancak poliakrilamid zor DNA küçük miktarlarda görselleştirmek .
Darbe alanı Yapımı ,floresan gidermek için
elektroforez Bu tür büyük DNA moleküllerini ayırmak için kullanılır ve genellikle genotipleme için kullanılmıştır. Geniş DNA fragmanları, benzer bir oranda göç ederler. Farklı bantları çözmek için, bu nedenle , zor olabilir. Darbe alanı elektroforezielektrik alanını değiştirmektedir. BuDNA'nın büyük ayrılmasını ve çözünürlük sağlar .
Kılcal
Kapiler elektroforez DNA ayırmak için hızlı ve hassas bir yöntemdir . DNA'nın küçük miktarlarda çözülebilir . DNA floresan etiketleme veya UV ışığı kullanılarak görülebilir.
Denatüre
DNA'nınayrılması yapısı ile komplike olabilir . Bu DNA erime noktasını düşürerek yapısını yok etmek için üre ve formamid ile mümkündür. Bu, her ikisi de agaroz ve poliakrilamid jellerde kullanılabilir.
Hususlar
seçilenelektroforez yöntemi ayrılacakDNA parçalarının büyüklüğüne bağlı olacaktır. DNA ayrılıktan sonra nasıl kullanılacağı dason yöntem belirleyecektir .