hücre duvarı bitki , mantar , yosun ve bakteri her hücreyi çevreleyen . Insan da dahil olmak üzere hayvan hücreleri, hücre duvarlarının içermez. Hücre çeperi, hücre zarının dışındaki veren bir hücre dışı bir katı tabakadır. Bir hücre duvarı içerenmalzeme türleri arasında değişiklik gösterir. Yosun hücre duvarları daha çok glikoproteinlerin ve polisakaritlerin yapılmış ise selüloz , örneğin , bitki hücre duvarının en oluşturur.
Vücut
hücre duvarı içerir kendi hücresi ek olarak gücü. Bu başka önemli hasara neden olur ki ,hücre içine daha büyük moleküllerin girişi kısıtlar. Hücresi de sadece bir zar ile kaybetmiş olurdu suyu korumak mümkün değildir . Bir organizma nedeniyle hücre duvarına fiziksel şeklini tutmak ve muhafaza edebilir. Birden fazla bitki hücreleri ile bitki ve çok hücreli organizmalarda hücre duvarlarının birbirine katılmak .
Taşınması Malzeme
bir hücre duvarı güvenle hücreleri arasındaki malzemeleri taşır. Çok-hücreli organizmada, hücrelerin hücre duvarı ile birbirine bağlanır. Adı hücre duvarları küçük gözenekler sayesinde " plasmodesmata , " bir hücrenin içindeki sıvının ona bitişik başka bir hücreye bağlanır. Bağlandıktan sonra , örneğin ctyosol gibisitoplazmada malzemeler , organeller , veziküller vehücre iskeleti hücreler arasında aktarabilirsiniz . Buna ek olarak, su ve karbon dioksit gibi önemli besin , hücre duvarı geçiş yolu , bir organizmanın boyunca dağıtılır.
Ikincil hücre çeperi
ikinci bir hücre duvarı , bazı bitkilerde olduğu , algler ve tek hücreli protistler . Duvar, esasen selüloz veya lignin veya suberin gibi başka bir malzemeden daha kalın bir tabakadır. Birincil hücre duvarı içindehücre duvarı oluşturur , hücrenin sonra tam olarak büyür. Duvarhücreye ilave sertlik sağlar ve su geçirmezdir. Bitki hücrelerinde, bir ilave tabaka , birincil ve ikincil hücre duvarının dışında bulunmaktadır. Orta lamel olarak adlandırılan , katman bir jelleştirme maddesidir pektin içerir. Orta lamel birden çok hücre bağlar .