yüzey aktif maddeler potansiyel olarak köpürme neden sıvı gübre yüzey gerilimini düşürmek . Bu maddeler, örneğin proteinler, lipidler ve deterjanlar gibi yüzey aktif maddeler, ve bu polimerlerin ve mikrobiyal ürünler gibi biyo- yüzey aktif maddeler içerir. Yüzey gerilimi , hidrofilik ya da maddenin suyu seven uç havaya maruz kalan hidrofobik veya suda kaçınan uç bırakaraksıvının girdiği indirilir. Bu proteinler, bu en azından biyolojik olarak köpük neden deen etkili ajan olduğu önerilmiştir .
Diyet
(DDGS ) ile kurutulmuş damıtma taneleridahil ve hayvan yemlerinde diğer takviyeleri , bazı durumlarda yüzde 30 oranında tarafından üretilen gübremiktarını artırır ve böylece köpük olasılığını artırabilir . DDGS, fosfor , lisin ve yüzey aktif maddelerinvarlığı katan diğer ham protein ve lipit . Gübresinin
Özellikler
gibi besinleri içerir gübresinin fiziksel ve kimyasal özellikleri , aynı zamanda köpük etkileyebilir. Bu özellikler pH , alkalinite , uçucu asit konsantrasyonu ve sıcaklık bulunmaktadır . Soğutucu sıcaklıklar da daha az köpük ile ilişkilidir. Hayvanların tükettiği su miktarı , aynı zamanda bir faktör olarak , aksi çözülmüş olurdu gübre olarak yüzey aktif maddeler, bir artışa daha az su ile sonuçlanır.
Metan üretimi
metanın birikimi gübre köpük ile bağlantılıdır. Metan üretim, depolama çukurun derinliği, mikrop içerik ve oksijen varlığında ya da yokluğunda belirlenir. Yetersiz havalandırma böylece gübre köpük oluşumuolasılığı artan , birikir gazlar neden olur . Böylece sürekli havalandırma metan oluşumunu önlemek için tavsiye edilir .