|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Kamu Sağlığı Güvenliği | iş Güvenliği
Sağlığı ve Hastalıkları

İnsanları işyerinde ne motive eder?

İş yerinde insanları motive edebilecek birçok faktör vardır.

1. Mali ödüller: Para, çalışanlar için genellikle önemli bir motivasyon kaynağıdır; çünkü onlara arzu ettikleri finansal güvenlik ve bağımsızlığı sağlayabilir.

2. Büyüme ve gelişme fırsatları: Birçok çalışan, yeni beceriler öğrenme, yeni zorluklara göğüs germe ve kariyerlerini ilerletme fırsatıyla motive olur.

3. Tanıma ve takdir: Yöneticileri ve meslektaşları tarafından değer verildiğini ve takdir edildiğini hisseden çalışanların motive olma ve işlerine bağlanma olasılıkları daha yüksektir.

4. Olumlu bir çalışma ortamı: Çalışma ortamında kendini mutlu ve rahat hisseden çalışanların motive olma ve üretken olma olasılıkları daha yüksektir.

5. Bir amaç duygusu: Yaptığı işin anlamlı olduğuna ve dünya üzerinde olumlu bir etkisi olduğuna inanan çalışanların motive olma ve bağlılık duyma olasılıkları daha yüksektir.

6. Güven: Yöneticilerine ve meslektaşlarına güvenen çalışanların motive olma ve birlikte etkili çalışma olasılıkları daha yüksektir.

7. Özerklik: Karar verme ve kendi işlerini kontrol etme özgürlüğüne sahip çalışanların motive olma ve üretken olma olasılıkları daha yüksektir.

8. Esneklik: Evden çalışma veya kendi saatlerini belirleme gibi esnek çalışma düzenlemelerine sahip çalışanların motive olma ve üretken olma olasılıkları daha yüksektir.

9. Topluluk duygusu: Benzer düşüncelere sahip bireylerden oluşan bir topluluğa ait olduğunu hisseden çalışanların motive olma ve işleriyle ilgilenme olasılıkları daha yüksektir.

10. Meslektaşlarla olumlu ilişkiler: Meslektaşlarıyla olumlu ilişkiler kuran çalışanların motive olma ve üretken olma olasılıkları daha yüksektir.

11. Rollerinin ve sorumluluklarının net bir şekilde anlaşılması: Rollerini ve sorumluluklarını açıkça anlayan çalışanların motive olma ve üretken olma olasılıkları daha yüksektir.

12. Şirketin liderliğine duyulan güven: Şirketin liderliğine güvenen çalışanların motive olma ve üretken olma olasılıkları daha yüksektir.

13. Adalet duygusu: İşverenleri tarafından kendilerine adil davranıldığına inanan çalışanların motive olma ve üretken olma olasılıkları daha yüksektir.

14. Başarı hissi: Hedeflerine ulaştıklarını hisseden çalışanların motive olma ve üretken olma olasılıkları daha yüksektir.

15. Sahiplenme duygusu: İşlerine sahip olduklarını hisseden çalışanların motive olma ve üretken olma olasılıkları daha yüksektir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır