Yeşil DevrimHint Express'te Kasım 1998 maddeye göre, çünkü toprak bozulması ve meyve , sebze ve bakliyat üretimindekaybı bitkisel üretim üzerinde olumsuz etkileri olmuştur . Uzun bir süre boyuncaaynı bölgedeaynı ürününekimi monokültür , hastalık ve zararlılara karşı bitkileri daha az dirençli haleYeşil Devrimin bir başka yönüdür .
Çiftçiler
onlaryeni teknoloji göze alamaz çünkü büyük çiftliklerin sahipleri, çünkü sulama sistemleri , gübre , tohum ve kredi daha iyi erişim, yeni teknolojileri benimsemeye başardık iseYeşil Devrim olumsuz , küçük çiftliklerin sahipleri etkiledi . Büyük çiftlikleriartan üretim girdi fiyatlarının çok küçük çiftçi acı neden artarken ürün fiyatları aşağı gitmek neden .
Yerel Ekonomiler
Yeşil Devrim olumsuz su veya uygun sulama sistemlerinin yeterli miktarda erişim yoktu pek çok köy ve bölge etkiledi . Yeni teknolojiler sadece yeterli sulama veya yağmur beslenen olma potansiyeli yüksek olan yerlerde içine yayıldı . Tutarlı yağış düşük potansiyeli olan komşu bölgelere veya köylerde insanlar bir sonucu olarak çok daha az para kazandı . Bu gelir boşluklar başta Hindistan ve Çin bölgeleri ve köyleri etkiledi .
Çevresel Etki
bitkisel üretim zarar yanı sıra ,Yeşil Devrimingenel tarım uygulamaları neden olmuştur çevresel zarar . Aşırı gübre ve pestisit kullanımı etkilenen su yolları , insan zehirlenmeler ve faydalı böceklerinkaybı kirliliğin yüksek düzeyde yol açmıştır . Yeşil Devrim tarım sırasında kullanılan sulama sistemleri kadar tuz inşa aşırı miktarda yol ve su tablolar çekilen var . Yeşil Devrimi sırasında , ağır bir bağımlılık biyolojik çeşitlilik dramatik bir düşüşe yol , tahıl bitkileri bir küçük çeşitli yerleştirildi . Daha çevresel zarar su düzenleme uygulamaları ile ilgiliyeni teknolojiler ya da eğitim için uygun eğitim almadım cahil çiftçiler tarafından neden oldu .