|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Kamu Sağlığı Güvenliği | acil Durum Hazırlık
Sağlığı ve Hastalıkları

IEP'niz için Hedefler Nasıl Belirlenir?

1. Çocuğunuzun güçlü yönleriyle başlayın. Hangi konuda iyiler? Ne yapmaktan hoşlanırlar? İlgi alanları nelerdir? Çocuğunuzun güçlü yönlerini öğrendikten sonra, onları geliştirmeye başlayabilir ve onları zorlayacak ve büyümelerine yardımcı olacak hedefler geliştirebilirsiniz.

2. Çocuğunuzun ihtiyaçlarını belirleyin. Hangi alanlarda kendilerini geliştirmeleri gerekiyor? Hangi becerilerden yoksunlar? Çocuğunuzun ihtiyaçlarını öğrendikten sonra bu alanlara hitap edecek ve onların yetişmesine yardımcı olacak hedefler geliştirebilirsiniz.

3. AKILLI hedefler belirleyin. SMART hedefleri spesifik, ölçülebilir, ulaşılabilir, alakalı ve zamana bağlıdır. Bu, bunların açık, kısa ve anlaşılması kolay olduğu anlamına gelir. Bunlar aynı zamanda çocuğunuzun gerçekten başarabileceği ve eğitim yolculuğuyla da alakalı olan şeylerdir. Ayrıca bunlar spesifik, ölçülebilir, ulaşılabilir, alakalı ve zamana bağlı.

* Belirli: Hedefler spesifik ve iyi tanımlanmış olmalıdır. Örneğin, "okuma becerilerini geliştirmek" gibi bir hedef belirlemek yerine, "her gün 20 dakika okumak" gibi spesifik bir hedef olabilir.

* Ölçülebilir: İlerlemeyi takip edebilmeniz için hedefler ölçülebilir olmalıdır. Örneğin çocuğunuzun her ay okuduğu kitap sayısını takip edebilirsiniz.

* Ulaşılabilir: Hedefler zorlayıcı ama ulaşılabilir olmalıdır. Eğer hedef çok zorsa çocuğunuzun cesareti kırılabilir ve pes edebilir. Örneğin, çocuğunuz şu anda birinci sınıf düzeyinde okuyorsa, okul yılı sonuna kadar beşinci sınıf düzeyinde okuma hedefi koymak gerçekleştirilemeyebilir.

* Alakalı: Hedefler çocuğunuzun eğitim ihtiyaçları ve ilgileriyle alakalı olmalıdır.

* Zamana bağlı: İlerlemeyi takip edebilmeniz ve çocuğunuzu sorumlu tutabilmeniz için hedefler zamana bağlı olmalıdır.

4. Çocuğunuzu sürece dahil edin. Çocuğunuzla güçlü yönleri ve ihtiyaçları hakkında konuşun. Onlara neyi başarmak istediklerini sorun. Bu, çocuğunuzun katılımını sağlamanın ve hedeflerine ulaşma konusunda motive olmalarını sağlamanın harika bir yoludur.

5. Bir plan yapın. Hedeflerinizi belirledikten sonra onlara nasıl ulaşacağınıza dair bir plan yapmanız gerekir. Bu, hedefleri daha küçük adımlara ayırmayı, bir zaman çizelgesi oluşturmayı ve ihtiyaç duyulacak kaynak ve desteği belirlemeyi içerebilir.

6. İlerlemeyi izleyin. Çocuğunuzun ilerlemesini düzenli olarak gözden geçirin ve planınızı gerektiği gibi ayarlayın. Bu, çocuğunuzun hedeflerine ulaşma yolunda olduğundan emin olmanıza yardımcı olacaktır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]