Melatonin epifiz bezi tarafından salgılanır ve amino asit , triptofan sentezlenen var vücutta doğal olarak oluşan bir hormondur. Bir kişi yaş olarak , melatonin seviyeleri zaman içinde yavaş yavaş azalır . It varlığı insanlarda uyku döngüsü ile ilişkilidir , ve bazı uyku bozuklukları tedavi etmek için bir ek olarak kullanılır. Melatonin aynı zamanda bağışıklık sistemi üzerinde antioksidan etkiler ile tanınır. Çatışan araştırma sonuçları uzun süreli kullanımından kaynaklanan negatif hem de pozitif sonuçlar göstermek , ve bu yüzden beklenen uzun vadeli yan etkileri belirsizdir .
Fonksiyon
bir antioksidan , melatonin gibi agresif vücutta serbest radikallerin saldırı bulunmuştur. Serbest radikaller , normal hücresel süreçler yan vardır . Bu moleküller hücre yapıları üzerinde olumsuz etkileri olabilir ücretleri taşırlar . Bir hormon olarak Melatonin durum vücuttaki her hücre , hem de hücre içinde yer alan iç yapıları nüfuz onun mümkün anlamına gelir. Uyku döngüsü ritim açısından, melatonin seviyeleri uyku bozuklukları önemli bir rol oynayabilir . Melatonin düzeyleri yatmadan önce en yüksek doğru olduğu gösterilmiştir . Melatonin düzeyinin düşük uykuya dalma ve uykuda kalma güçlüğü ile ilişkili olabilir .
Anti-Aging Etkileri
Melatonin uzun vadeli antioksidan etkileri katkıda bulunabilir yaşlanma sürecinin througoutvücudun genel uzun ömürlü . Bu, vücutta serbest radikallerin ortadan kaldırılması sistem oksidatif hasarınetkileri azaltmak için çalışır bulunuyor . Oksidatif hasar kararsız oksijen moleküllerisonucudur , veyaşlanma sürecini eşlik sistem süreçlerinindejenerasyonu katkıda bulunmaktadır. Oksidatif hasara neden olduğu dejenerasyon , kan glukoz metabolizması süreçlerini olumsuz bağışıklık sistemi tepkileri azaltır vevücuttaki proteinlerin bir arızaya neden olabilir . Vücuttaki melatonin sürekli seviyeleriuzun vadede bir kişinin ömrünü uzatmak için çalışabilir .
Psikolojik Etkileri bireyler üzerinde melatonin takviyesi
Uzun vadeli yan etkileri hafif ve majör depresyon depresyon belirtileri bir azalma ile ilişkili bulunmuştur . Melatonin düzeyinin düşükMaryland Üniversitesi Tıp Merkezi göre , hafif ve majör depresyon belirtilerine katkıda bulunduğuna inanılmaktadır . Ek olarak alındığında, hormon serotonin bir artış ,duyguları düzenlenmesinde yer alan bir beyin nörotransmiteri neden olduğu gösterilmiştir. Vücudun sirkadiyen ritimleri üzerindeki muhtemel olumsuz etkileri bir doktor gözetiminde belirlenen dozlarda uygulanabilir olması miktarlarda gerektirir .
Uyku Döngüsü Rahatsızlıkları
bir uyku gibi ek şeklinde alındığında yardım, melatonin gevşeme ve uyku hali bir devleti ikna etmek için çalışır. Ancak,vücudun doğal seviyeleri takviye edildiğinde kendi melatonin az salgılayarak yanıt verebilir . Sonuç olarak, bir kişi aynı istenen etkileri elde etmek amacıyla,ek doz artan tutmak gerekir. Melatoninvücudun sirkadiyen ritim düzenlenmesinde önemli bir rol oynar gibi , sürekli kullanımı önemli ölçüde uyku döngüsü düzenleyenvücudun yeteneğini dengeleyebilir. Bu durumun belirtileri yorgunluk , oryantasyon bozukluğu ve uykusuzluk gibi görünebilir .