- Daha küçük boyutlu bir tampon kullanın. Tamponunuz kısmen yerleştirilmiş olsa bile çok büyük geliyorsa kullanmamalısınız. Tampon çok büyük olduğunda vajinal kanalınızı gerebilir, bu da ağrı ve rahatsızlığa neden olabilir.
- Tamponunuzu düzenli olarak değiştirin. Tamponlar 4 ila 8 saatte bir değiştirilmelidir. Aynı tamponu maksimum süreden daha uzun süre içeride bırakmak vajinanızı enfeksiyona ve tahrişe daha yatkın hale getirebilir.
- Farklı türde bir tampon kullanmayı düşünün. Satın alınabilecek farklı tampon türleri vardır:aplikatörlü tamponlar, aplikatörsüz tamponlar ve organik tamponlar. Bir tipin vücudunuz için daha iyi çalıştığını ve daha rahat hissettiğini görebilirsiniz.
- Su bazlı bir yağlayıcı kullanın. Tamponun ucuna su bazlı bir kayganlaştırıcı uygulamak, takmayı ve çıkarmayı kolaylaştırabilir. Bu, işlem sırasında ağrı ve rahatsızlığın önlenmesine yardımcı olabilir.
- Hassas bir mesaneniz veya üretranız varsa tamponu belli bir açıyla yerleştirmeyi deneyin. Bu, bu bölgelere baskı uygulanmasını önlemeye ve ağrı ve rahatsızlığı azaltmaya yardımcı olacaktır.
- Yerleştirme öncesinde ve sırasında pelvik kaslarınızı gevşetin. Kaslarınız gerginse tamponun yerleştirilmesi zorlaşabilir ve rahatsızlık verebilir. Birkaç derin nefes alın ve yerleştirmeden önce vücudunuzu rahatlatmaya çalışın.
- Tampon yerine adet kabı veya disk kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu seçenekler sıvıları emmez, bunun yerine onları vajinanızda bulunan bir kapta veya ek parçada tutar.