1. Potansiyel Kirlenme :Kök kanalı sırasında diş hekimi, enfekte veya hasar görmüş pulpayı çıkarmak için dişin pulpa odasına ve kök kanallarına erişir. Bu süreç, tacı delmeyi ve onu bakterilere ve diğer kirletici maddelere maruz bırakmayı içerebilir. Bu kirletici maddelere maruz kalmış bir kaplamanın yeniden kullanılması, dişe veya çevre dokulara enfeksiyon bulaştırabilir.
2. Uyumdan ödün verilmesi :Kuron çıkarıldıktan sonra artık dişe tam olarak oturmayabilir. Bu özellikle dişe kök kanalı geçirilmişse doğrudur çünkü işlem sırasında dişin şekli biraz değişebilir. Artık doğru şekilde oturmayan eski bir kaplamayı yeniden takmak ısırma, çiğneme ve ağız hijyeni sorunlarına yol açabilir.
3. Daha Az Güç :Dişten kaplamanın çıkarılması dişin yapısını zayıflatabilir ve kırılmaya daha yatkın hale getirebilir. Zayıflamış bir diş üzerinde kaplamanın yeniden kullanılması kırılma riskini artırabilir ve dişin daha fazla hasar görmesine neden olabilir.
Diş hekiminiz, kök kanalından sonra eski bir altın kaplamayı yeniden kullanmak yerine, muhtemelen tedavi edilen dişe yeni bir kaplama yerleştirilmesini önerecektir. Bu, mümkün olan en iyi uyumu sağlar, enfeksiyonu önler ve dişin gücünü ve işlevselliğini geri kazandırır.