Su basması: Aşırı sulama, toprağın suya doygun hale gelmesiyle oluşan su birikintisine neden olabilir. Bu, bitkilerin köklerine oksijen ulaşmasını azaltarak büyümenin durmasına ve verimin azalmasına neden olabilir.
Besin liçi: Sulama aynı zamanda besin maddelerinin topraktan sızmasına da yol açabilir. Bu, suyun bitki büyümesi için gerekli olan besin maddelerini yıkayarak toprağı daha az verimli hale getirdiği zamandır.
Erozyon: Sulama aynı zamanda toprağın suyla yıkanıp gitmesi anlamına gelen erozyona da neden olabilir. Bu, mahsullere zarar verebilir ve toprağı daha az verimli hale getirebilir.
Artan hastalık görülme sıklığı: Sulama aynı zamanda mahsullerde hastalık vakalarının artmasına da neden olabilir. Bunun nedeni suyun, hastalığa neden olan mantar ve bakterilerin büyümesi için uygun bir ortam sağlayabilmesidir.
Kirlilik: Sulama aynı zamanda su kaynaklarını da kirletebilir. Bunun nedeni, sulama için kullanılan suyun gübre, böcek ilacı ve nehirlere, göllere ve akarsulara akabilecek diğer kirletici maddeleri içerebilmesidir.