|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Diş Sağlığı | dolgular
Sağlığı ve Hastalıkları

Diş hekiminiz dolgudan önce enjeksiyon yaparsa ne olur?

Diş hekimlerinin dolgu gibi diş prosedürlerini gerçekleştirmeden önce lokal anestezik enjeksiyonu uygulaması yaygın bir uygulamadır. Bu enjeksiyonun amacı, üzerinde çalışılan dişin etrafındaki alanı uyuşturarak hastanın işlem sırasında minimum rahatsızlık duymasını sağlamaktır.

Diş hekiminizin dolgu öncesinde enjeksiyon yapması durumunda ne bekleyeceğiniz konusunda adım adım açıklama aşağıda verilmiştir:

1. Danışma ve Değerlendirme :Enjeksiyonu uygulamadan önce diş hekiminiz sizinle işlemi tartışacak, anestezi ihtiyacını açıklayacak ve olası endişelerinizi veya sorularınızı yanıtlayacaktır. Ayrıca enjeksiyonun güvenliğini sağlamak için tıbbi geçmişinizi ve sahip olabileceğiniz alerjileri de değerlendireceklerdir.

2. Anestezi Türü :Dolgu için kullanılan anestezik türü tipik olarak genel bilincinizi etkilemeden ağzın belirli bir bölgesini uyuşturan lokal anesteziktir. Bu anestezikler işlem sırasında ağrı sinyallerinin beyninize ulaşmasını engellemek için tasarlanmıştır.

3. Enjeksiyon Tekniği :

- Diş hekiminiz enfeksiyon riskini en aza indirmek için enjeksiyon bölgesini sterilize edecektir.

- Diş hekimi çok ince bir iğne kullanarak dişin yakınındaki diş eti dokusuna dikkatli bir şekilde az miktarda anestezik enjekte edecektir. Dolgunun yerine göre enjeksiyon yeri değişiklik gösterebilir.

4. Uyuşma Başlangıcı :Enjeksiyondan sonra enjeksiyon bölgesinde hafif bir sıkışma veya baskı hissedebilirsiniz. Uyuşma genellikle birkaç dakika içinde etkisini gösterir ve yaklaşık 20 ila 30 dakika sürer; bu süre genellikle dolgu işleminin süresi için yeterlidir.

5. Prosedür :

- Bölge uyuştuktan sonra diş hekiminiz, çürümüş diş malzemesinin çıkarılmasını ve diş yapısının kompozit reçine veya amalgam gibi bir dolgu malzemesiyle eski haline getirilmesini içeren dolgu işlemine geçecektir.

- İşlem sırasında bir miktar baskı veya titreşim hissedebilirsiniz ancak ağrı yaşamamanız gerekir. Herhangi bir rahatsızlık hissederseniz diş hekiminize haber verin; onlar anesteziyi ayarlayacak veya rahatınızı sağlamak için ek önlemler alacaktır.

6. İşlem Sonrası :

- Doldurma işlemi tamamlandıktan sonra uyuşukluk yavaş yavaş azalarak tedavi edilen bölgedeki normal hissi yeniden kazanmanıza olanak tanır.

- Diş hekiminiz size, tedavi edilen bölgeyi tahriş edebilecek belirli yiyeceklerden veya aktivitelerden kaçınmayı da içerebilecek işlem sonrası bakım talimatları verebilir.

7. Takip :

- Bazı hastalarda uyuşukluk geçtikten sonra tedavi edilen bölgede geçici ağrı veya hassasiyet oluşabilir. Reçetesiz satılan ağrı kesici ilaçlar genellikle bu rahatsızlığı hafifletebilir.

- İşlemin ardından herhangi bir alışılmadık veya kalıcı semptomla karşılaşırsanız daha ayrıntılı değerlendirme için diş hekiminize başvurun.

İğne veya diş enjeksiyonlarından korkunuz varsa, diş hekiminizin kaygınızı yönetmek ve işlem sırasında rahat bir deneyim sağlamak için alternatif teknikleri veya yöntemleri tartışabileceğini unutmamak önemlidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır