|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Diş Sağlığı | diş Temizleme
Sağlığı ve Hastalıkları

Evde takma dişlerden plağı nasıl çıkarabilirsiniz?

Plak, doğal dişlerde olduğu gibi protezlerde de birikebilir. Evde takma dişlerden plağı nasıl çıkarabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

1. Günlük Temizlik:

- Islatma: Protezlerinizi protez temizleme solüsyonunda veya ılık suda en az 30 dakika veya diş hekiminizin belirttiği şekilde bekletin. Bu plak ve kalıntıların gevşemesine yardımcı olur.

- Protez Fırçası Kullanın: Protezlerinizi yumuşak kıllı bir protez fırçasıyla nazikçe fırçalayın. Küçük, dairesel hareketler kullanarak, kroşe alanları ve iç yüzeyler de dahil olmak üzere takma dişlerin tüm yüzeylerini temizlediğinizden emin olun.

2. Haftalık Temizlik:

- Sirke Çözümü: Haftada bir kez protezlerinizi eşit oranda beyaz sirke ve sudan oluşan bir solüsyona batırabilirsiniz. Yaklaşık 30 dakika bekletin. Kalan sirke tadından kurtulmak için suyla iyice durulayın.

3. Kabartma Sodası Macunu:

- Bir macun oluşturmak için karbonatı az miktarda suyla karıştırın.

- Macunu protezlere uygulayın ve protez fırçasını kullanarak hafifçe fırçalayın.

- Suyla iyice durulayın.

4. Gargara Durulama:

- Protezlerinizi temizledikten sonra, kalan bakterileri öldürmek ve nefesinizi tazelemek için aşındırıcı olmayan, alkolsüz bir gargara ile iyice durulayın.

5. Aşındırıcı Ürünlerden Kaçının:

- Sert veya aşındırıcı ev temizlik ürünleri protezlerinizin yüzeyine zarar verebilir. Protezlere özel ürünlere veya yumuşak temizleme solüsyonlarına sadık kalın.

6. Yemeklerden Sonra Durulayın:

- Mümkün olduğunda plak oluşumunu önlemek için yemeklerden sonra protezlerinizi yıkayın. Bu alışkanlık biriken plak miktarını önemli ölçüde azaltabilir.

7. Düzenli Diş Kontrolleri:

- Protezlerinizin profesyonel temizliği ve bakımı için diş hekiminizi veya protez uzmanınızı düzenli olarak ziyaret edin. Evinizi temizleme çabalarınıza rağmen birikmiş olabilecek plak ve tartarı etkili bir şekilde temizleyebilirler.

Hasar görmesini önlemek için takma dişlerinizi her zaman dikkatli bir şekilde kullanmayı unutmayın. Ayrıca takma dişlerinizde plak birikmesi veya takma dişle ilgili başka sorunlar hakkında endişeleriniz varsa, kişiselleştirilmiş rehberlik ve tavsiyeler için diş hekiminize danışın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır