1. Plak ve Bakterileri Temizlemek İçin :Plak, dişlerinizin üzerinde oluşan ve çürüklere ve diş eti hastalıklarına neden olabilecek bakterileri içeren yapışkan bir filmdir. Plak oluştuğunda diş çürümesine ve diş eti iltihabına yol açabilir. Dişlerinizi fırçalamak plakların temizlenmesine ve birikmesinin önlenmesine yardımcı olur.
2. Diş Çürümesini Önlemek İçin :Çürükler veya çürükler plaktaki bakterilerin ürettiği asitten kaynaklanır. Bu asit dişlerinizdeki sert mineyi çözerek delikler veya oyuklar oluşturabilir. Dişlerinizi fırçalayarak plakları temizleyebilir ve diş çürümesi riskini azaltabilirsiniz.
3. Diş Eti Hastalığını Önlemek İçin :Periodontal hastalık olarak da bilinen diş eti hastalığına, diş etlerine saldıran bakteriler neden olur. Tedavi edilmezse diş eti hastalığı kanamaya, diş etlerinin şişmesine ve hatta diş kaybına neden olabilir. Dişlerinizi fırçalamak diş eti çizgisinden plak ve bakterilerin uzaklaştırılmasına ve diş eti hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur.
4. Nefesi Tazelemek İçin :Ağız kokusu veya ağız kokusu, kötü ağız hijyeni de dahil olmak üzere çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Dişlerinizi fırçaladığınızda, ağız kokusuna neden olabilecek bakteri ve yiyecek parçacıklarının temizlenmesine yardımcı olur ve ağzınızda taze bir his bırakırsınız.
5. Genel Sağlığı İyileştirmek :İyi ağız hijyeninin sürdürülmesi genel sağlık yararlarıyla ilişkilendirilmiştir. Çalışmalar diş eti hastalığı ile kalp hastalığı, felç ve diyabet riskinin artması arasında potansiyel bir ilişki olduğunu öne sürdü. Dişlerinizi düzenli olarak fırçalayarak yalnızca ağız sağlığınıza dikkat etmekle kalmaz, aynı zamanda genel sağlığınıza da katkıda bulunursunuz.
Dişlerinizi günde iki kez, her seferinde en az iki dakika süreyle fırçalamayı unutmayın. Yumuşak kıllı bir diş fırçası ve florürlü diş macunu kullanın. Ayrıca, optimum ağız sağlığını korumak için her gün diş ipi kullanmanız ve profesyonel temizlik ve kontroller için düzenli olarak diş hekiminize görünmeniz tavsiye edilir.