|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Diş Sağlığı | diş Temizleme
Sağlığı ve Hastalıkları

Dişlerinizi Gıcırdatmayı Nasıl Durdurabilirsiniz?

Bruksizm olarak da bilinen diş gıcırdatma, gerçek bir boyun ağrısına neden olabilir. Dişlerinize zarar verebilir ve çene ağrısına neden olabilir, hatta gece yarısı partnerinizi uyandırabilir. Neyse ki dişlerinizi gıcırdatmamak için yapabileceğiniz birkaç şey var.

İşte yardımcı olabilecek 10 ipucu:

1. Ağızlık takın. Dişlerinizi gıcırdatmaktan korumanın en etkili yolu budur. Özel yapım ağız koruyucuları diş hekiminizden temin edebilirsiniz, ancak çoğu eczaneden reçetesiz satılan ağız koruyucuları da satın alabilirsiniz.

2. Çenenizi gevşetin. Gün içerisinde dudaklarınızı kapalı ve dişlerinizi biraz aralıklı tutarak çenenizi gevşetmeye çalışın. Gerginliği gidermek için çenenize hafifçe masaj da yapabilirsiniz.

3. Kafein ve alkolden kaçının. Kafein ve alkol dişlerin gıcırdatılmasına katkıda bulunabilir. Bu maddeleri tükettikten sonra dişlerinizi daha sık gıcırdattığınızı fark ederseniz, bunları azaltmayı veya tamamen ortadan kaldırmayı deneyin.

4. Yeterince uyuyun. Uykusuz kaldığınızda dişlerinizi gıcırdatmanız daha olasıdır. Her gece 7-8 saat uyumayı hedefleyin.

5. Düzenli olarak egzersiz yapın. Egzersiz, dişlerin gıcırdatılmasına katkıda bulunabilecek stres ve gerginliğin hafifletilmesine yardımcı olabilir.

6. Masaj yaptırın. Boyun veya omuz masajı, diş gıcırdatmayla ilgili kasların gevşemesine yardımcı olabilir.

7. Diş hekiminizi düzenli olarak ziyaret edin. Dişlerinizi düzenli olarak gıcırdatıyorsanız, altta yatan sorunları ortadan kaldırmak için bir diş hekimine başvurmalısınız. Diş hekiminiz ayrıca diş gıcırdatmanızı durdurmanıza yardımcı olacak bazı tedaviler önerebilir.

Bu ipuçlarına ek olarak, diş gıcırdatmayı daha da kötüleştirebilecek, kaçınmanız gereken birkaç alışkanlık vardır:

* Kurşun kalem veya buz küpü gibi sert nesneleri çiğnemek

* Çenenizi sıkmak

Dişlerinizi gıcırdatmayı bırakmak biraz zaman ve çaba gerektirebilir ancak ağız sağlığınızı korumak için kesinlikle buna değer. Diş gıcırdatma sıklığını azaltmanıza veya tamamen ortadan kaldırmanıza yardımcı olup olamayacaklarını görmek için bu ipuçlarını deneyin.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]