Spiroketler , uzun, ince ve spiral şeklinde olan gram negatif bakterilerdir. Bu bakteriler serbest yaşayan ya da parazitik olabilir ve bazıları insanlarda (neden hastalığı anlamı ) patojenik . Treponema denticola denileninsan ağız doğal çevrenin bir parçasıdır spiroketlere bir türü vardır . T.denticola genellikle zararlı olmasa da , bu organizmanın periodontal hastalığınilerlemesinde rol oynayabilir gibi , son araştırmakonusudur .
Bilinen patojenik Spiroketler
insanlarda hastalığa neden olduğu bilinen spiroket bakteri birkaç türü vardır . Borrelia borgdorferi Lyme hastalığı nedenbakteridir . Treponema pallidum zührevi frengi neden olur . Bu patojenlerinçalışmada son gelişmeler T.denticola patajonik akrabalarına genetik olarak benzer olduğunu ortaya koymaktadır .
?
Periodontal hastalık Periodontal Hastalığı Nedir olduğunu
Dişi çevreleyen dokularda bir enfeksiyon . Gingivitisilk aşamasıdır ve şiş diş etleri ile işaretlenir. Gingivitis, bakteri yumuşak ve yapışkan bir film, plak birikimine , kaynaklanır. Plak kaldırılmaz ise yalnızca profesyonel temizlik ile giderilebilir tart , içine sertleşir . Gingivitis sadecediş etlerini etkileyen bu yana ,etkileri ciddi periodontal hastalık periodontitise kötüleşen engelleyen ters olabilir .Bakteriyel enfeksiyondişkemiğe eklemekbağ dokusudiş eti çizgisinin altında yer değiştiren zaman
Periodontitis oluşur . Enfeksiyon Bu cepler ,bağ dokusu yıkmakkemiğe zarar ve gevşek olma dişlerde neden olabilir .
Algılama
ileri periodontal hastalığı olan hastaların eğitim , araştırmacılar
var
derin doku ceplerinde T.denticola seviyesinin yüksek olduğu bulundu. Bu T.denticolahastalığınilerlemesinde bir işlevi var kanıtıdır .
Fonksiyon
T.denticola arasındaartan varlığı çeşitli hücre değişen faktörleri başlatır . T.denticola oluşturmak ve doku tamir önemli olan hücreler fibroblastları, büyümesini bastırır. T.denticola de kolajen yıkımını arttırmak . Kollajen dokularadestek sağlar ve hücreleri kendi yapısını verir . Kollajen bozuldu veya tahrip olduğunda , dokular aşağılamak . T.denticola ayrıca enfeksiyonla mücadele beyaz kan hücreleri lemfositlerintepki bastırır. Buspiroket T.denticola periodontal hastalığınilerlemesini artırmak içinyeteneğine sahip olduğunu , erken araştırma açıktır .