1. Kaburgalar:Kaburgalar göğüs kafesini oluşturan uzun kavisli kemiklerdir. CPR sırasında elin yanlış yerleştirilmesi veya aşırı kuvvet uygulanması kaburgaların kırılmasına neden olabilir.
2. Göğüs kemiği:Göğüs kemiği olarak da bilinen göğüs kemiği, göğsün ortasında yer alan yassı kemiktir. Göğüs kompresyonları sırasında çok fazla kuvvet uygulanırsa kırılabilir.
3. Klavikula:Köprücük kemiği olarak da bilinen klavikula, kürek kemiğini göğüs kemiğine bağlayan kemiktir. Kurtarıcının elleri göğüs kompresyonları sırasında göğüs üzerinde çok yükseğe yerleştirilirse kırılmaya karşı hassastır.
CPR sırasında göğüs kompresyonları için doğru teknik, bir elin topuğunu kişinin göğsünün ortasına, diğer elin de üstüne yerleştirerek parmakları birbirine kenetlemeyi içerir. Göğüs, dakikada yaklaşık 100 ila 120 kompresyon oranında yaklaşık 5 inç aşağıya doğru sıkıştırılmalıdır.
Yaralanma riskini en aza indirmek ve kardiyak acil durumlarda etkili bir şekilde hayat kurtarıcı destek sağlamak için CPR uygulayan kişilerin uygun eğitimi alması ve CPR teknikleri hakkında güncel bilgileri sürdürmesi önemlidir.