1. Randevuları Planlama ve Yönetme :İdari asistanlar genellikle üstlerinin programlarını denetler, randevuları, toplantıları ve hem iç hem de dış seyahat düzenlemelerini koordine eder.
2. İletişim ve E-posta Yönetimi :E-posta yazışmalarını yönetmek ve düzenlemek, birden fazla iletişim kanalını yönetmek ve gelen çağrıları, e-postaları ve soruları uygun kişi veya departmanlara verimli bir şekilde yönlendirmek.
3. Belge Oluşturma ve Yönetimi :Mektup, rapor, sunum ve tutanak gibi mesleki dokümanların hazırlanması. Belgelere ve bilgilere kolay erişim için hem fiziksel hem de dijital olarak düzenli dosyalama sistemlerinin sürdürülmesi.
4. Etkinlik Koordinasyonu ve Planlama :Toplantı, konferans veya seminer gibi etkinlikleri planlamak, organize etmek ve yönetmek. Mekan seçimi, yemek servisi, görsel-işitsel ekipman gibi lojistiği koordine etmek ve katılımcı kayıt ve katılımını yönetmek.
5. Seyahat ve Gider Yönetimi :İş seyahati için uçuş, otel ve ulaşım rezervasyonları yapmak, seyahatle ilgili masrafları yönetmek ve gider raporlamaya yardımcı olmak.
6. Müşteri ve Müşteri İlişkileri :Olumlu müşteri etkileşimlerini sağlamak için müşteri veya müşteri sorularını ele almak, endişeleri gidermek ve yararlı bilgi ve destek sağlamak.
7. Bütçe Yönetimi ve Tedarik :Bütçe planlamasına ve küçük nakit yönetimine yardımcı olmak. Rutin satın alma görevlerini, satıcı iletişimlerini yürütmek ve satın alma süreçlerine uygunluğu sağlamak.
8. Veri Girişi ve Kayıt Tutma :Şirket veritabanlarına veya sistemlerine veri girişi ve bakımı. Çalışan bilgileri veya proje belgeleri gibi kayıtları düzenlemek ve güncellemek.
9. Ofis Yönetimi :Sarf malzemeleri ve ekipman envanter yönetimi, ofis kurulumlarının düzenlenmesi ve çalışma alanı verimliliğinin sağlanması da dahil olmak üzere ofis ortamının genel bakımı ve bakımı.
10. Proje Koordinasyonu :Veri toplamak, proje toplantılarını planlamak, tutanak tutmak ve proje ekiplerine idari destek sağlamak gibi proje ile ilgili görevlere yardımcı olmak.