* Oküler hipertansiyon: Bu durum yüksek göz tansiyonu ile karakterizedir ancak optik sinirde hasara veya görme alanı kaybına neden olmaz.
* Yalancı eksfoliasyon sendromu: Bu durum, psödoeksfoliasyon materyali adı verilen bir proteinin göz yüzeyinde birikmesiyle karakterizedir. Glokoma yol açabilir ancak PAAG ile aynı şey değildir.
* Pigmenter glokom: Bu durum, gözden sıvıyı boşaltan doku olan trabeküler ağda pigment birikmesi ile karakterizedir. Glokoma yol açabilir ancak PAAG ile aynı şey değildir.
* Açı kapanması glokomu: Bu durum, iris ile kornea arasındaki açı çok dar olduğunda ortaya çıkar ve bu da sıvının gözden akışını engeller. Glokoma yol açabilir ancak PAAG ile aynı şey değildir.
* Neovasküler glokom: Bu durum, iris üzerinde gözden sıvı akışını engelleyebilecek yeni kan damarları büyüdüğünde ortaya çıkar. Glokoma yol açabilir ancak PAAG ile aynı şey değildir.
* Üveitik glokom: Bu durum gözün orta tabakası olan uveanın iltihaplanmasıyla ortaya çıkar. Glokoma yol açabilir ancak PAAG ile aynı şey değildir.
Aşağıdaki gibi glokom belirtileriniz varsa bir göz doktoruna görünmeniz önemlidir:
* Çevresel görüşte kademeli kayıp
* Bulanık görüş
* Düşük ışıkta görme zorluğu
* Gözlerde ağrı
* Baş ağrıları
PAAG'ın erken teşhisi ve tedavisi görüşünüzü korumanıza yardımcı olabilir.