|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | ameliyatlar İşlemleri | Kalça Protezi Ameliyatı
Sağlığı ve Hastalıkları

Bilgisayar Destekli Eklem Değiştirme Ameliyatı Nedir?

Bilgisayar Destekli Eklem Değiştirme Cerrahisi (CAJRS) Robotik cerrahi olarak da bilinen robotik cerrahi, cerrahın işlemi gerçekleştirmesine yardımcı olmak için bilgisayarda oluşturulan görüntülerin ve özel robotik aletlerin kullanıldığı bir tür eklem protezi ameliyatıdır. Geliştirilmiş doğruluk, azaltılmış invazivlik ve daha hızlı iyileşme süreleri dahil olmak üzere, geleneksel eklem protezi ameliyatına göre bir dizi potansiyel fayda sunar.

CAJRS'nin bazı avantajları şunlardır:

- Geliştirilmiş doğruluk:CAJRS, cerrahın ameliyatı önceden planlamasına ve eklemin hassas bir 3 boyutlu modelini oluşturmasına olanak tanır. Bu, implantın doğru yerleştirilmesine ve işlemin en yüksek hassasiyetle gerçekleştirilmesine yardımcı olur.

- Azaltılmış invazivlik:CAJRS'de kullanılan aletler geleneksel cerrahide kullanılanlardan çok daha küçüktür. Bu daha az doku travması ve kanamayla sonuçlanır.

- Daha hızlı iyileşme süreleri:CAJRS, geleneksel cerrahiye göre daha az invaziv olduğundan, ameliyattan sonra daha hızlı iyileşme süreleri ve daha az ağrı ile sonuçlanabilir. Bu, hastanede kalış süresinin kısalması ve normal aktivitelere daha hızlı dönüş anlamına gelebilir.

- Cerrahi sonuçlarda iyileşme:CAJRS aynı zamanda enfeksiyon, çıkık ve implantın gevşeme riskinin azalması dahil olmak üzere cerrahi sonuçların iyileşmesine de yol açabilir.

CAJRS hala nispeten yeni bir teknolojidir, ancak daha fazla cerrahın kullanımı konusunda eğitim almasıyla hızla popülerlik kazanmaktadır. Teknoloji gelişmeye devam ettikçe CAJRS'nin daha da yaygınlaşması ve hastalara daha fazla fayda sağlaması muhtemeldir.

CAJRS'nin nasıl çalıştığına ilişkin adım adım açıklama aşağıda verilmiştir:

1. Hastaya etkilenen eklemin CT taraması veya MRI'sı uygulanır.

2. Cerrah, tarama verilerinden eklemin 3 boyutlu modelini oluşturmak için bilgisayar kullanır.

3. Cerrah ameliyatı bilgisayar modelini kullanarak planlar.

4. Ameliyat sırasında cerrah, işlemi önceden planlanan ameliyat planına göre gerçekleştirmek için robotik bir kol kullanır.

5. Robotik kol hassasiyet ve doğrulukla hareket ederek implantın doğru yerleştirilmesini ve işlemin maksimum güvenlikle yapılmasını sağlar.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]