1. Sefalhematom: Bu, yeni doğmuş bir bebeğin kafa derisinin altında oluşan bir kan topluluğudur. Genellikle doğum sırasındaki travmadan kaynaklanır ve tipik olarak ağrılı değildir. Sefal hematomlar genellikle birkaç hafta içinde kendiliğinden düzelir.
2. Kaput başarısı: Bu, doğum sırasında bebeğin kafasında oluşan bir şişliktir. Annenin leğen kemiğinin bebeğin kafasına yaptığı baskıdan kaynaklanır. Caput succedaneum genellikle ağrılı değildir ve birkaç gün içinde kendi kendine düzelir.
3. Subgaleal hematom: Bu, kafa derisi ile kafatası arasında oluşan bir kan topluluğudur. Genellikle kafa travmasından kaynaklanır ve ağrılı olabilir. Subgaleal hematomlar komplikasyonları önlemek için tedavi gerektirebilir.
4. Kıl dönmesi kisti: Bu omurganın tabanında oluşan bir kisttir. Enfekte olabilir ve ağrılı olabilir. Kıl dönmesi kistler yetişkinlerde daha sık görülür ancak çocuklarda da ortaya çıkabilir.
Çocuğunuzun başının üstünde hareket eden veya ağrıyan yuvarlak çeyrek büyüklüğünde bir şişlik varsa, nedenini belirlemek ve gerekirse tedavi görmek için bir doktora görünmeniz önemlidir.