1. Kemikler :Röntgen, tibia (incik kemiği), fibula ve talus (bacak kemiklerini ayağa bağlayan bir kemik) dahil olmak üzere ayak bileği ekleminin kemiklerini gösterecektir. Bu kemikler farklı, beyaz veya gri yapılar olarak görünecektir.
2. Eklemler :Röntgen, kemikler arasındaki eklem boşluklarını, özellikle de tibia, fibula ve talus tarafından oluşturulan ayak bileği eklemini ortaya çıkaracaktır. Normal derz aralıkları açıkça görülebilmeli ve eşit genişlikte olmalıdır.
3. Yumuşak Dokular :Röntgen öncelikli olarak kemikleri gösterse de bazı yumuşak doku yapıları da görülebilmektedir. Kemikleri ve kasları birbirine bağlayan bağlar ve tendonlar ince, lifli çizgiler veya bantlar şeklinde görünebilir.
4. Hizalama :Kemiklerin ve eklemlerin hizalanması röntgen yoluyla değerlendirilebilir. Bu, kırık, çıkık veya yanlış hizalama gibi anormallikleri tanımlamak için önemlidir.
5. Kemik Detayı :Röntgen, kemik yoğunluğu, trabeküler desenler (iç kemik mimarisi) ve herhangi bir kemik kaybı alanı (osteopeni veya osteoporoz) veya kemik büyüme anormallikleri dahil olmak üzere kemik yapısındaki ayrıntıları gösterebilir.
6. Kırıklar :Herhangi bir kırık veya kırık kemik varsa bunlar röntgende açıkça görülecektir. Kırıklar, değişen derecelerde yer değiştirmeyle birlikte kemiklerde çizgiler veya boşluklar şeklinde görünebilir.
7. Artrit :Eklem aralığında daralma, kemik çıkıntıları veya osteofitler gibi artrit belirtileri röntgende görülebilir.
8. Yabancı Cisimler :Bazı durumlarda röntgen, ayak bileği içinde metal parçalar veya kırılmış kemik parçaları gibi yabancı cisimlerin varlığını ortaya çıkarabilir.
Röntgen görüntülerinin yorumlanmasının radyolog veya ortopedi uzmanı gibi kalifiye bir tıp uzmanı tarafından yapılması gerektiğine dikkat etmek önemlidir. Görüntüleri daha ayrıntılı bir şekilde analiz edebilir ve doğru tanıyı koymak ve uygun tedaviyi belirlemek için bulguları hastanın semptomları ve tıbbi geçmişiyle ilişkilendirebilirler.