|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | ameliyatlar İşlemleri | Açık Kalp Cerrahisi
Sağlığı ve Hastalıkları

İlk yardım görevlisi göbek kordonunu ne yapar?

İlk yardım durumunda doğumla uğraşırken komplikasyonları ve enfeksiyonu önlemek için göbek kordonunu dikkatli bir şekilde tutmak çok önemlidir. İşte bir ilk yardım görevlisinin göbek bağıyla ilgili yapması gerekenler:

Göbek bağını hemen kesmeyin: Sanılanın aksine göbek bağının hemen kesilmemesi gerekir. Plasenta dolaşımı duruncaya ve bebeğin solunum sistemi devreye girene kadar yenidoğanı besleyen oksijenli kan içerir.

Göbek kordonunu klempleyin: Göbek kordonu üzerinde, annenin karnına daha yakın, yaklaşık 2-3 inç aralıklı iki steril kelepçe kullanın. Bu, bebekten plasentaya hızlı kan kaybını önler.

Göbek bağını bağlayın: İkinci kelepçenin yaklaşık bir veya iki inç ötesinde, kordonu güvenli bir şekilde çift düğüm halinde bağlamak için steril ip veya göbek kordonu bandı kullanın. Kanamayı önlemek için düğümün sıkı olduğundan emin olun.

Kablonun çıkmasını bekleyin (İsteğe bağlı): Zaman ve koşullar izin verirse göbek kordonunun doğal olarak çıkmasını beklemek en iyisidir. Bu genellikle 1-2 hafta içinde kordonun kuruyup ayrılmasıyla gerçekleşir. Bazı kültürler, yenidoğana sağladığı faydalar nedeniyle "gecikmeli kordon klempleme" yöntemini uygular.

_Not:Göbek kordonunu tutarken enfeksiyonları önlemek için steril malzemeler çok önemlidir. Steril kelepçeler ve steril bir ip hemen bulunamıyorsa, tıbbi yardım gelene kadar kordonu kesilmeden bırakmak en iyisidir. Tıbbi yardım alınana kadar kirlenmeyi önlemek için temiz bezler kullanın._

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır