|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | alternatif Tıp | renk Tedaviler
Sağlığı ve Hastalıkları

Makyajda hangi bileşikler var?

Makyaj, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çok çeşitli bileşikler içerebilir:

* Pigmentler: Bu maddeler makyaja rengini verir. Organik veya inorganik malzemelerden yapılabilirler, doğal veya sentetik olabilirler. Makyajda kullanılan yaygın pigmentler arasında titanyum dioksit, demir oksit ve karbon siyahı bulunur.

* Koyulaştırıcılar: Bu maddeler makyajın kıvamını kazanmasına ve akmasını veya bulaşmasını engellemeye yardımcı olur. Makyajda kullanılan yaygın koyulaştırıcılar arasında balmumu, karnauba mumu ve stearik asit bulunur.

* Yumuşatıcılar: Bu maddeler cildin yumuşamasına ve nemlenmesine yardımcı olur ve ayrıca makyajın topaklanmış veya kuru görünmesini önlemeye de yardımcı olabilir. Makyajda kullanılan yaygın yumuşatıcılar arasında gliserin, shea yağı ve mineral yağ bulunur.

* Koruyucular: Bu maddeler makyajın bozulmasını engellemeye yardımcı olduğu gibi tüketicileri zararlı bakterilerden de korur. Makyajda kullanılan yaygın koruyucular arasında parabenler, fenoksietanol ve metilizotiyazolinon bulunur.

* Çözücüler: Bu maddeler makyajdaki diğer bileşikleri çözmek için kullanılır ve pürüzsüz, eşit bir uygulama oluşturmaya yardımcı olur. Makyajda kullanılan yaygın çözücüler arasında alkol, su ve izopropil miristat bulunur.

* Diğer bileşenler: Yukarıda belirtilen bileşenlere ek olarak makyaj, parıltı, koku ve güneş kremi gibi çeşitli başka maddeleri de içerebilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır