2. Artan sermaye maliyeti: Riskin tutulması şirketin finansal riskini arttırdığından, sermaye maliyetinin artmasına yol açabilir. Bunun nedeni, yatırımcıların artan kayıp riskini telafi etmek için yatırımlarından daha yüksek bir getiri elde etmelerini gerektirmesidir.
3. Azalan esneklik: Riskin muhafaza edilmesi, şirketin değişen koşullara yanıt verme esnekliğini sınırlayabilir. Örneğin şirket büyük bir kayıp yaşıyorsa, zararı karşılamak için ek finansman sağlayamayabilir veya yeni fırsatlara yatırım yapamayabilir.
4. İtibar hasarı: Şirketin büyük bir kayıp yaşaması durumunda itibarı zedelenebilir. Bu, yeni müşterilerin ve ortakların ilgisini çekmeyi zorlaştırabilir ve aynı zamanda etkilenen paydaşların yasal işlem başlatmasına da yol açabilir.
5. Kontrolün kaybı: Eğer şirket riskleri elinde tutuyorsa, bu risklerin yönetimi üzerindeki kontrolünü kaybedebilir. Örneğin, şirketin risk yönetimi fonksiyonlarını üçüncü bir tarafa devretmesi halinde, bu fonksiyonlar üzerinde yeterli gözetime sahip olmayabilir.