|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | alternatif Tıp | kulak Mum
Sağlığı ve Hastalıkları

Kulak memesi sıvıyla şişmiş, kaşıntı yok mu?

Kulak memelerinin sıvıyla şişmesi ancak kaşıntı olmaması çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. İşte birkaç olası neden:

1. Böcek ısırıkları veya sokmaları: Böcek ısırıkları veya sokmaları, etkilenen bölgede lokal şişmeye ve sıvı birikmesine neden olabilir. Bir böcek tarafından ısırıldıktan veya sokulduktan sonra kulak memenizin şiştiğini fark ederseniz, varsa iğneyi çıkarmanız ve alanı nazikçe temizlemeniz önemlidir. Soğuk kompres uygulamak şişliğin azalmasına yardımcı olabilir.

2. Alerjiler: Alerjik reaksiyonlar, kulak memeleri de dahil olmak üzere vücudun çeşitli yerlerinde şişme ve iltihaplanmalara neden olabilir. Metal alerjisi gibi bilinen bir alerjiniz varsa ve yakın zamanda alerjenle temasa geçtiyseniz şişliğin nedeni bu olabilir.

3. Travma: Darbe veya yaralanma gibi kulak memesine gelen fiziksel travma da şişmeye ve sıvı birikmesine neden olabilir.

4. Kulak memesi kistleri: Kulak memesi kistleri kulak memesi üzerinde gelişebilen küçük, sıvı dolu keselerdir. Genellikle iyi huylu ve ağrısızdırlar ancak enfekte olmaları durumunda şişlik ve hassasiyete neden olabilirler.

5. Lenfatik drenaj: Bazen lenfatik drenajla ilgili geçici sorunlar nedeniyle kulak memesinde şişlik meydana gelebilir. Lenfatik sistemde bir tıkanıklık veya tıkanıklık varsa bu durum meydana gelebilir ve bu da kulak memesinde sıvı birikmesine yol açar.

Kulak memenizde ağrı, ateş veya diğer ilgili semptomların eşlik ettiği kalıcı şişlik yaşıyorsanız bir sağlık uzmanına başvurmanız önemlidir. Altta yatan nedeni teşhis edebilir ve uygun tedaviyi önerebilirler. Uygun tıbbi tavsiye olmadan kendi kendine tedaviler bazen durumu daha da kötüleştirebilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır