Zayıf Pelvik Taban Kasları :Pelvik taban kasları mesaneyi ve üretrayı destekler. Zayıf pelvik taban kasları, öksürme, gülme veya egzersiz gibi fiziksel aktivitelerin mesaneye baskı yapması sonucu ortaya çıkan stres inkontinansına yol açabilir.
Aşırı Aktif Mesane (OAB) :AAM, mesane dolu olmasa bile mesane kaslarının istemsiz olarak kasıldığı bir durumdur. Bu, ani ve acil idrara çıkma isteğine ve bazen istemsiz idrar kaçırmaya neden olabilir.
Nörolojik Bozukluklar :Bazı nörolojik durumlar mesane fonksiyonunu kontrol eden sinirleri etkileyebilir. Buna multipl skleroz, Parkinson hastalığı ve omurilik yaralanmaları gibi durumlar dahildir.
Engelleme :Böbrek taşları veya erkeklerde prostat büyümesi gibi idrar yolundaki tıkanıklıklar veya tıkanıklıklar, idrarın mesanede birikmesine neden olabilir ve aşırı dolu mesane nedeniyle idrarın sızdığı taşma inkontinansına yol açabilir.
Fistül :İki organ arasında anormal bir bağlantı olan fistül de idrar sızıntısına neden olabilir. Örneğin mesane ile vajina arasındaki fistül, kadınlarda idrar kaçırmaya neden olabilir.
Bazı İlaçlar :Diüretikler (idrar üretimini artırmak için kullanılır) ve bazı antidepresanlar gibi bazı ilaçlar idrar üretiminin artmasına neden olabilir, bu da mesanenin kapasitesini aşabilir ve sızıntıya neden olabilir.
Hamilelik ve Doğum :Hamilelik sırasında ve doğumdan sonra mesaneyi destekleyen kaslar ve dokular zayıflayarak geçici idrar kaçırmaya neden olabilir.
Menopoz :Menopoz sırasında östrojen düzeylerinin azalmasıyla birlikte mesaneyi ve üretrayı destekleyen dokular zayıflayarak idrar kaçırmaya neden olabilir.
Tıbbi Durumlar :Diyabet gibi bazı tıbbi durumlar sinirlere zarar verebilir ve mesane fonksiyonunu etkileyerek idrar kaçırmaya neden olabilir.
İdrar kaçırma yaşıyorsanız altta yatan nedeni belirlemek ve uygun tedavi seçeneklerini tartışmak için bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir.