|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | alternatif Tıp | idrar Terapi
Sağlığı ve Hastalıkları

Neden idrar yaptıktan hemen sonra tekrar idrara çıkma ihtiyacı duyuyorsunuz ve bazen öksürük veya mesanenize baskı yaparken bazı damlalar çıkıyor?

İdrar yaptıktan hemen sonra tekrar idrara çıkma ihtiyacı hissetmenizin ve öksürdüğünüzde veya mesanenize baskı uyguladığınızda ara sıra idrar damlalarının gelmesinin birkaç olası nedeni vardır. İşte birkaç olası neden:

1. Aşırı Aktif Mesane (OAB) :OAB, mesaneniz dolu olmasa bile ani ve güçlü bir idrara çıkma isteği ile karakterize edilen bir durumdur. İdrar yaptıktan hemen sonra tekrar gitme ihtiyacı hissi de dahil olmak üzere sık idrara çıkmaya neden olabilir. Öksürme veya eforla idrar kaçırma (stres inkontinansı) da aşırı mesanenin bir belirtisi olabilir.

2. İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) :İYE'ler, mesane de dahil olmak üzere idrar sisteminin herhangi bir bölümünü etkileyebilen bakteriyel enfeksiyonlardır. Sık idrara çıkma, idrara çıkma sırasında ağrı veya yanma ve mesanenin tam olarak boşaltılmaması hissine neden olabilirler. İYE'lerde öksürük veya eforla idrar sızıntısı da meydana gelebilir.

3. Zayıf Pelvik Taban Kasları :Pelvik taban kasları mesaneyi destekler ve idrara çıkmanın kontrol edilmesine yardımcı olur. Zayıf pelvik taban kasları, öksürdüğünüzde, güldüğünüzde veya mesanenize baskı uyguladığınızda istemsiz idrar kaybı anlamına gelen stres inkontinansına yol açabilir. Bu, idrar yaptıktan hemen sonra tekrar idrara çıkma ihtiyacı hissinin yanı sıra öksürme veya eforla idrar kaçırma hissine neden olabilir.

4. Bazı İlaçlar :Diüretikler (su hapları) ve dekonjestanlar gibi bazı ilaçlar idrar çıkışını artırabilir ve daha sık idrara çıkmaya neden olabilir. Bu, idrar yaptıktan hemen sonra tekrar idrara çıkma ihtiyacı hissine yol açabilir.

5. Altta yatan Tıbbi Durumlar :Bazı durumlarda sık idrara çıkma ve idrar kaçırma, diyabet, nörolojik bozukluklar veya prostat sorunları gibi diğer tıbbi durumların belirtileri olabilir.

Sık idrara çıkma, idrar kaçırma veya başka idrar semptomları yaşıyorsanız değerlendirme için bir doktora görünmeniz önemlidir. Altta yatan nedeni belirleyebilir ve uygun tedaviyi önerebilirler.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır