|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | alternatif Tıp | idrar Terapi
Sağlığı ve Hastalıkları

Neden her yaptığınızda çişiniz kokuyor?

Çişiniz her zaman kokmaz. Çiş kokusu nitrojen bileşikleri adı verilen kimyasallardan kaynaklanır. Bu bileşikler, bakteriler protein metabolizmasının atık ürünü olan üreyi parçaladığında üretilir. Çişinizdeki nitrojen bileşiklerinin miktarı beslenmeniz, sıvı alımınız ve genel sağlığınız gibi bir dizi faktöre bağlıdır.

Örneğin, çok fazla kuşkonmaz yerseniz çişiniz muhtemelen normalden daha güçlü kokar. Bunun nedeni kuşkonmazın, sindirildiğinde kükürt içeren bileşiklere parçalanan kuşkonmaz asit adı verilen bir kimyasal içermesidir. Bu bileşikler idrara kendine özgü, keskin bir koku verir.

Benzer şekilde, eğer susuz kalırsanız çişiniz daha konsantre olur ve daha güçlü bir kokuya sahip olabilir. Bunun nedeni çişinizdeki nitrojen bileşiklerinin, onları seyreltecek daha az su olduğunda daha konsantre olmasıdır.

Bazı tıbbi durumlar da idrarın anormal kokmasına neden olabilir. Örneğin, diyabet çişinizin tatlı veya meyvemsi kokmasına neden olurken, böbrek hastalığı idrarınızın amonyak gibi kokmasına neden olabilir.

Çişinizin kokusundan endişeleniyorsanız doktorunuzla konuşun. Soruna neden olan altta yatan bir tıbbi durum olup olmadığını belirlemenize yardımcı olabilirler.

Çişinizin kokusunu azaltmak için bazı ipuçları:

* Susuz kalmamak için bol su için.

* Kuşkonmaz, sarımsak, soğan gibi idrarınızın ağır kokmasına neden olabilecek yiyeceklerden kaçının.

* Eğer çişinizin kokusundan endişeleniyorsanız doktorunuza görünün.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com