|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | alternatif Tıp | Biofeedback
Sağlığı ve Hastalıkları

Biyolojik Nedir?

Biyolojik, canlı organizmalarla veya onlarla ilişkili süreçlerle ilgili her şeyi ifade eder. Aşağıdakiler de dahil olmak üzere çok çeşitli alanları ve konuları kapsar:

1. Botanik:Yapıları, büyümeleri, üremeleri, sınıflandırılmaları ve ekolojik ilişkileri dahil olmak üzere bitkilerin bilimsel olarak incelenmesi.

2. Zooloji:Hayvanların çeşitliliği, davranışları, fizyolojisi, evrimi ve çevreleriyle etkileşimleri dahil olmak üzere bilimsel olarak incelenmesi.

3. Mikrobiyoloji:Bakteriler, virüsler, mantarlar ve protistler gibi mikroorganizmaların yapıları, işlevleri, genetiği ve ekosistemlerdeki rolleri dahil olmak üzere incelenmesi.

4. Genetik:Kalıtım kalıpları, genetik mühendisliği ve DNA ile RNA'nın yapısı ve işlevi de dahil olmak üzere canlı organizmalardaki genler, kalıtım ve varyasyonun incelenmesi.

5. Biyokimya:Karbonhidratlar, proteinler ve lipitler gibi biyomoleküllerin yapısı, işlevi ve metabolizması da dahil olmak üzere canlı organizmalarda meydana gelen kimyasal süreçlerin ve reaksiyonların incelenmesi.

6. Moleküler Biyoloji:Proteinler, nükleik asitler ve enzimler gibi yaşam süreçleri için gerekli olan moleküllerin yapısı, işlevi ve düzenlenmesinin incelenmesi.

7. Hücre Biyolojisi:Hücre bölünmesi, büyümesi, farklılaşması ve sinyal yolları dahil olmak üzere hücrelerin yapısı, işlevi ve davranışının incelenmesi.

8. Fizyoloji:Sindirim, solunum ve üreme gibi vücut süreçlerinin etkileşimleri ve düzenlenmesi de dahil olmak üzere canlı organizmalardaki organların ve organ sistemlerinin işleyişinin incelenmesi.

9. Ekoloji:Nüfus dinamikleri, topluluk ekolojisi, ekosistemler ve çevresel değişikliklerin canlı organizmalar üzerindeki etkileri de dahil olmak üzere organizmalar ve çevreleri arasındaki etkileşimlerin incelenmesi.

10. Evrimsel Biyoloji:Doğal seçilim, genetik sürüklenme ve türleşme dahil olmak üzere evrimsel süreçlerin ve Dünya üzerindeki yaşam çeşitliliğini yönlendiren mekanizmaların incelenmesi.

11. Sinirbilim:Beyin, omurilik ve periferik sinirler de dahil olmak üzere sinir sisteminin incelenmesi ve bunların bilgiyi nasıl işlediği, davranışı nasıl kontrol ettiği ve öğrenmeyi ve hafızayı nasıl kolaylaştırdığı.

12. Farmakoloji:İlaç metabolizması, reseptörler ve terapötik etkiler dahil olmak üzere ilaçlar ve canlı organizmalar arasındaki etkileşimlerin yanı sıra yeni ilaçların geliştirilmesinin incelenmesi.

13. Biyofizik:Biyomekanik, membran taşınması ve biyolojik moleküllerin özellikleri de dahil olmak üzere biyolojik sistemlerdeki fiziksel süreçlerin ve ilkelerin incelenmesi.

14. Biyoteknoloji:Genetik mühendisliği, fermantasyon ve biyoyakıtlar gibi ürün, süreç ve hizmetleri geliştirmek için biyolojik bilgi ve tekniklerin uygulanması.

15. Koruma Biyolojisi:Ekolojik restorasyon, yaban hayatı yönetimi ve habitat kaybı ve iklim değişikliği gibi tehditlerin ele alınması da dahil olmak üzere biyolojik çeşitliliğin ve türlerin, ekosistemlerin ve habitatların korunması üzerine yapılan çalışma.

Bunlar biyolojik bilimlerdeki çeşitli alanlardan sadece birkaç örnektir. Biyoloji çalışması, Dünya üzerindeki yaşamın karmaşıklığını anlamak, çevresel zorlukları ele almak ve insan sağlığını ve refahını geliştirmek için çok önemlidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır