2. Ağız kuruluğu. Tükürük ağzınızı temiz ve bakterilerden uzak tutmanıza yardımcı olur. Ağız kuruluğunuz olduğunda tükürük üretiminiz azalır ve bu da ağız kokusuna neden olabilir.
3. Diş eti hastalığı. Diş eti hastalığı, kanamaya, şişmeye ve ağız kokusuna neden olabilen diş etlerinde ciddi bir enfeksiyondur.
4. Bademcik iltihabı. Tonsillit, boğazınızın arkasında bulunan iki küçük bez olan bademciklerin bir enfeksiyonudur. Bademcik iltihabınız olduğunda bademcikleriniz şişebilir ve enfeksiyon kapabilir, bu da ağız kokusuna neden olabilir.
5. Sinüs enfeksiyonu. Sinüs enfeksiyonu alnınızın, gözlerinizin ve burnunuzun arkasında yer alan dört adet hava dolu boşluk olan sinüslerin enfeksiyonudur. Sinüs enfeksiyonunuz olduğunda sinüsleriniz tıkanabilir ve mukusla dolabilir, bu da ağız kokusuna neden olabilir.
6. Asit reflü. Asit reflü, mide asidi yemek borunuza geri döndüğünde ortaya çıkar. Bu yanma hissine, kusmaya ve ağız kokusuna neden olabilir.
7. Belirli yiyecekler. Sarımsak, soğan ve kahve gibi bazı yiyecekler ağız kokusuna neden olabilir.
8. Sigara içmek. Sigara, puro veya pipo içmek dişlerinize ve diş etlerinize zarar verebilir ve ayrıca ağız kokusuna da yol açabilir.
9. Tıbbi durumlar. Diyabet, böbrek hastalığı ve karaciğer hastalığı gibi bazı tıbbi durumlar ağız kokusuna neden olabilir.
Ağız kokusu varsa, sebebini belirlemek için doktorunuzu veya diş hekiminizi görmeniz önemlidir. Ağız kokusunun tedavisi altta yatan nedene bağlı olacaktır.