Alerjiler:Tıpkı insanlar gibi köpekler de polen, toz, küf veya bazı yiyecekler gibi çevresel alerjenlere karşı alerjiden muzdarip olabilir. Bu alerjiler kaşıntılı, sulu gözlere yol açabilir.
Yabancı Nesneler:Bazen toz parçacığı veya küçük bir döküntü parçası gibi yabancı bir nesne köpeğinizin gözüne kaçarak tahrişe ve aşırı yırtılmaya neden olabilir.
Göz Enfeksiyonları:Konjonktivit (konjonktiva iltihabı) gibi çeşitli göz enfeksiyonları göz akıntısına neden olabilir. Bu enfeksiyonlar bakteriyel, viral veya alerjiden kaynaklanabilir.
Tıkanmış Gözyaşı Kanalları:Tıkanmış gözyaşı kanalları, gözyaşlarının uygun şekilde drenajını engeller, bu da taşmaya ve göz akıntısına neden olur.
Nazolakrimal Kanal Anormallikleri:Bazı köpeklerin nazolakrimal kanallarında, gözyaşlarının drenajını etkileyebilecek konjenital anormallikler olabilir.
Kuru Göz:Bazı durumlarda keratokonjonktivitis sicca (KCS) veya kuru göz adı verilen bir durum, gözyaşı üretiminin yetersiz olması nedeniyle gözlerin akıcı görünmesine neden olabilir.
Altta Gelen Tıbbi Durumlar:Nadir durumlarda aşırı yırtılma, karaciğer hastalığı veya bazı nörolojik bozukluklar gibi altta yatan bir tıbbi durumun işareti olabilir.
Köpeğinizin gözlerinin aşırı derecede sulandığını fark ederseniz veya başka endişe verici belirtiler gözlemlerseniz, doğru teşhis ve tedavi için onu bir veterinere götürmeniz önemlidir. Veteriner köpeğinizin gözlerini inceleyecek, altta yatan nedeni belirleyecek ve uygun ilaçları yazacak veya gerektiğinde düzeltici önlemler önerecektir. Veterinere danışmadan köpeğinizin gözlerine kendi kendinize ilaç vermeye çalışmayın, zira sebep başlangıçta düşündüğünüzden daha ciddi olabilir.