1. Erken Gebelik Hormonları :Doğum yaptıktan sonra vücudunuz, hamileliği işaret eden hormonlar olan insan koryonik gonadotropin (hCG) seviyelerinde artış da dahil olmak üzere çeşitli hormonal değişikliklere uğrar. Bu seviyeler doğumdan sonra bir süre daha yüksek olabilir ve bu da yanlış negatif gebelik testi sonucuna yol açabilir.
2. Düzensiz Adet Döngüleri :Doğumdan sonra adet döngülerinizin normale dönmesi biraz zaman alabilir. Bu dönemde düzensiz kanama veya lekelenme görülmesi yaygındır. Hafif lekelenme, döllenmiş yumurtanın rahim duvarına yapışması sonucu oluşan yerleşme kanamasının bir işareti olabilir.
3. İmplantasyon Gecikmesi :Döllenmiş yumurtanın implantasyonu, gebelikten altı ila on iki gün sonra herhangi bir yerde gerçekleşebilir. Doğumdan kısa bir süre sonra hamile kaldıysanız ve implantasyon daha geç gerçekleştiyse, hamilelik hormonlarının henüz tespit edilebilir seviyelere ulaşmamış olması ve testin negatif çıkması mümkündür.
4. Ektopik Gebelik :Nadir durumlarda, dış gebelik olarak bilinen rahim dışında gebelik meydana gelebilir. Bu hafif kanamaya veya lekelenmeye neden olabilir ve düzenli hamilelik testinde tespit edilemeyebilir.
Hamile olup olmadığınızı belirlemek için bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir. HCG seviyelerini tespit etmek ve hamileliği doğrulamak veya dışlamak için daha hassas bir kan testi yapabilirler. Uterusu görselleştirmek ve hamileliğin yerini belirlemek için ultrason görüntüleme de önerilebilir.