a) Erken Doğum :GBS, bebeğin 37. gebelik haftasından önce doğması anlamına gelen erken doğuma yol açabilir. Bu, bağışıklık sisteminin, rahim kasılmalarının düzenlenmesinde rol oynayanlar da dahil olmak üzere kas fonksiyonunu kontrol eden sinirlere saldırısının bir sonucu olarak ortaya çıkabilir.
b) Solunum Komplikasyonları :GBS, solunum kaslarında ciddi zayıflığa neden olabilir ve bu da nefes almanın zorlaşmasına neden olabilir. Şiddetli GBS'li hamile kadınların nefes almasını desteklemek için mekanik ventilasyona ihtiyacı olabilir.
c) Anne Ölümü :Nadir durumlarda GBS hamile kadınlar için ölümcül olabilir. Durum hızla ilerleyerek solunum yetmezliğine ve yaşamı tehdit eden diğer komplikasyonlara yol açabilir.
d) Yenidoğan Komplikasyonları :GBS'li annelerden doğan bebeklerde de sağlık sorunları yaşanabilir. Annenin bağışıklık sisteminin ürettiği antikorlar plasentayı geçerek bebeğin sinirlerini etkileyebilir. Potansiyel yenidoğan komplikasyonları şunları içerir:
- Zayıflık veya felç
- Solunum sıkıntısı
- Beslenme zorlukları
- Gelişimsel gecikmeler
Hamile kadınların GBS ile ilişkili potansiyel risklerin farkında olmaları ve kol ve bacaklarda güçsüzlük veya karıncalanma hissi, yürüme veya nefes almada zorluk veya yüz sarkması gibi herhangi bir hastalık belirtisi yaşamaları durumunda derhal tıbbi yardım almaları önemlidir. Erken teşhis ve tedavi hem anne hem de bebek için sonuçların iyileştirilmesine yardımcı olabilir.