* Erken hamilelik: Hamileliğinizin çok erken dönemindeyseniz idrarınızdaki insan koryonik gonadotropin (hCG) düzeyi evde yapılan hamilelik testiyle tespit edilebilecek kadar yüksek olmayabilir. hCG hamilelik sırasında plasenta tarafından üretilen hormondur ve hamilelik testleriyle tespit edilen bu hormondur.
* Ektopik gebelik: Döllenmiş yumurtanın rahim dışına, genellikle fallop tüpüne yerleşmesiyle dış gebelik meydana gelir. Ektopik gebelikler, göğüslerde hassasiyet, yorgunluk ve mide bulantısı dahil olmak üzere normal bir gebelikle aynı semptomları üretebilir. Ancak şiddetli ağrıya, kanamaya ve fallop tüpünün yırtılmasına da neden olabilirler. Bu belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız hemen bir doktora görünmeniz önemlidir.
* Kimyasal gebelik: Döllenmiş bir yumurtanın rahme yerleşmesi, ancak daha sonra düzgün bir şekilde gelişmemesi ve sonunda vücuda yeniden emilmesi durumunda kimyasal gebelik meydana gelir. Kimyasal gebelikler adet gecikmesi, göğüslerde hassasiyet ve yorgunluk gibi normal gebeliklerle aynı semptomlara neden olabilir. Ancak genellikle birkaç gün veya hafta içinde sona ererler.
* Diğer tıbbi durumlar: Bazı tıbbi durumlar, tiroid sorunları, hormonal dengesizlikler ve belirli kanser türleri gibi hamileliğe benzer semptomlara neden olabilir. Herhangi bir hamilelik belirtisi yaşıyorsanız ancak hamilelik testleriniz negatifse, diğer tıbbi durumları dışlamak için bir doktora görünmeniz önemlidir.
Hamilelik testleriniz negatif olsa bile yine de hamile olabileceğinizi unutmamak önemlidir. Hamile olabileceğinizden endişeleniyorsanız hamilelik durumunuzu doğrulamak için bir doktora görünmeniz önemlidir.