* Yerleşme kanaması: Bu, döllenmiş yumurtanın rahim duvarına yerleşmesiyle meydana gelir. Genellikle beklenen adet döneminiz civarında gerçekleşir ve sıklıkla bir dönemle karıştırılır. Yerleşme kanaması genellikle hafiftir ve birkaç gün sürer.
* Rahim ağzı değişiklikleri: Rahim ağzı hamilelik sırasında artan vaskülarite (kan damarı büyümesi) dahil olmak üzere değişikliklere uğrar. Bu, cinsel ilişki veya pelvik muayene sırasında olduğu gibi küçük tahrişlerle kanamaya daha yatkın hale getirebilir.
* Hormonal dalgalanmalar: Hamileliğin erken dönemindeki hormonal değişiklikler rahim ağzında ve rahim zarında değişikliklere neden olabilir ve bu da lekelenmeye neden olabilir.
* Diğer nedenler: Bazen lekelenme, düşük, ektopik gebelik (rahim dışında hamilelik) veya gestasyonel trofoblastik hastalık (anormal plasental doku büyümesi ile karakterize edilen nadir bir durum) gibi belirli tıbbi durumların bir işareti olabilir.
Hamilelik sırasında lekelenme yaşıyorsanız dikkatli ve dikkatli olmanız çok önemlidir. Herhangi bir lekelenme veya diğer ilgili semptomlar hakkında daima sağlık uzmanınızı bilgilendirin. Size rehberlik edebilecek ve uygun bakımı sağlayabileceklerdir.