|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Aile Sağlığı | Sağlık Gebelik
Sağlığı ve Hastalıkları

10 haftalık hamileyseniz ve adet benzeri kötü kramplar geçiriyorsanız, açık pembe ila kırmızı kahverengi kan lekelenmeye başladıysa ancak doktor düşük yaptığını belirlemediyse sorun ne olabilir?

Hamile bir kişinin, hamileliğin ilk üç ayında regl benzeri kramplar ve açık pembe ila kırmızı-kahverengi lekelenme yaşamasının birkaç nedeni vardır. Bu belirtiler bazen düşük yapmanın işareti olabilse de, bunların aynı zamanda normal olabileceğini ve mutlaka düşük yapılacağı anlamına gelmediğini unutmamak önemlidir. Bu semptomların bazı olası açıklamaları şunlardır:

* Yerleşme kanaması: Bu, döllenmiş yumurtanın rahim duvarına yerleşmesiyle meydana gelir. Hafif krampların eşlik edebileceği hafif kanama veya lekelenmeye neden olabilir. Yerleşme kanaması genellikle yumurtlamadan sonraki 10 ila 14 gün içinde meydana gelir ve birkaç gün sürebilir.

* Servikal tahriş: Rahim ağzı rahim ağzıdır ve hamilelik sırasında tahriş olabilir. Bu hafif kanamaya veya lekelenmeye ve ayrıca kramplara neden olabilir. Rahim ağzı tahrişine cinsel ilişki, vajinal muayeneler ve bazı tıbbi prosedürler dahil olmak üzere bir dizi faktör neden olabilir.

* Rahime artan kan akışı: Hamilelik sırasında uterusa kan akışı önemli ölçüde artar. Bu, rahim duvarlarının incelmesine ve daha kırılgan olmasına neden olarak yırtılmaya karşı daha duyarlı hale gelmesine neden olabilir. Bu yırtılma, hafif krampların eşlik edebileceği hafif kanamaya veya lekelenmeye neden olabilir.

* Subkoryonik hematom: Bu, plasenta ile rahim duvarı arasında oluşan bir kan topluluğudur. Subkoryonik hematomlar hafif kanamaya veya lekelenmenin yanı sıra kramplara da neden olabilir. Genellikle zararlı değildirler ve kendi başlarına çözülürler.

* Plasentanın ayrılması: Bu, plasentanın doğumdan önce rahim duvarından ayrıldığı bir durumdur. Plasentanın ayrılması ağır kanamaya, şiddetli ağrıya ve kasılmalara neden olabilir. Tıbbi bir acil durumdur ve acil tedavi gerektirir.

Hamilelik sırasında adet benzeri kramplar ve açık pembe ila kırmızı-kahverengi lekelenmeler yaşıyorsanız, nedenini belirlemek ve uygun tedaviyi almak için mümkün olan en kısa sürede doktorunuza danışmanız önemlidir. Doktorunuz durumunuzu değerlendirmek için fizik muayene yapabilir, kan testleri isteyebilir ve/veya ultrason yapabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]