Hamilelikte en sık görülen küçük bozukluklar şunlardır:
Bulantı ve kusma
Kabızlık
Göğüste ağrılı yanma hissi
Sırt ağrısı
Baş ağrısı
Tükenmişlik
Ruh hali değişimleri
Bacak krampları
Şişme
Bu bozuklukların her biri hakkında bazı ek ayrıntıları burada bulabilirsiniz
Bulantı ve kusma (sabah bulantısı) Erken gebelikte sık görülen bir semptomdur. Genellikle hamileliğin 6. haftasında başlar ve 8-10. haftalarda zirveye ulaşır. Sabah bulantısı hafiften şiddetliye kadar değişebilir ve önemli rahatsızlıklara neden olabilir.
Kabızlık, dışkıyı (dışkı maddesi) geçirmenin zorluğudur. Progesteron hormonunun artan seviyeleri bağırsak kaslarını gevşeterek kasılmayı zorlaştırdığından hamilelik sırasında sık görülen bir sorundur.
Mide yanması, mide asidinin yemek borusuna kaçması nedeniyle göğüste oluşan yanma hissidir. Hamilelik sırasında, özellikle de büyüyen rahmin mideye baskı yaptığı sonraki aşamalarda sık görülen bir sorundur.
Sırt ağrısı hamilelik sırasında sık görülen bir şikayettir. Hormonal değişiklikler, artan kilo alımı ve duruş değişiklikleri gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.
Baş ağrısı hamilelik sırasında sık görülen bir başka şikayettir. Hormonal değişiklikler, stres ve sinüs tıkanıklığı gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.
Yorgunluk, aşırı yorgunluk veya bitkinlik hissidir. Hamilelik sırasında, özellikle de ilk trimesterde sık görülen bir sorundur.
Hamilelik sırasında ruh hali değişimleri de yaygındır. Hormonal değişiklikler, stres ve yorgunluk gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilirler.
Bacak krampları bacaklarda ani, keskin ağrılardır. Hamilelik sırasında, özellikle de sonraki aşamalarda sık görülen bir sorundur.
Şişme, vücutta aşırı sıvının biriktiği bir durumdur. Hamilelik sırasında, özellikle de sonraki aşamalarda sık görülen bir sorundur.